Spoorboekje: terugblik op bekerfinale, komt City op matchpoint?

6 mei 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 6 mei.

Specials

De eerste prijs in vijf jaar van Ajax is vooral een opmaat naar meer 

Ajax pakte zondagavond voor het eerst sinds 2014 (!) weer eens een officiële hoofdprijs, maar waar dat zeer uitgelaten gevierd had kunnen worden, bleef de grootste euforie uit. Natuurlijk waren alle Ajacieden in De Kuip zeer blij met de 0-4 zege op Willem II in de finale, maar de blik werd al heel snel gericht op de twee prijzen die nog kunnen worden gepakt dit seizoen. De focus bij Ajax ligt vooral op wat er nog valt te winnen.

Wedstrijden

AC Milan - Bologna (20.30 uur)

AC Milan lag een tijdlang op koers voor zijn rentree in de Champions League, maar moet inmiddels alle zeilen bijzetten om überhaupt Europees voetbal te bereiken. Hiervoor moet de huidige nummer zeven van Italië bij de eerste zes eindigen. De opdracht vanavond tegen Bologna is dan ook glashelder. Bij winst passeert Milan Torino en AS Roma en staat het drie wedstrijden voor het einde vijfde. Ieder ander resultaat kan desastreuze gevolgen hebben.

Greuther Fürth - FC Köln (20.30 uur)

Omdat de nummers twee tot en met acht (!) van de 2. Bundesliga afgelopen weekend verloren, kan FC Köln vanavond kampioen worden en daarmee promoveren. Een punt bezoek bij Greuther Fürth volstaat, maar de laatste weken zijn de resultaten mager. Köln heeft al vier wedstrijden op rij niet gewonnen, de laatste twee duels gingen Die Geissbocke zelfs onderuit. Die serie zorgde zelfs voor het ontslag van Mark Anfang. Wordt het eind goed al goed, of blijft het spannend op het tweede niveau van Duitsland?

Manchester City - Leicester City (21.00 uur)

Manchester City kan na vanavond op matchpoint komen in de Engelse titelrace. Bij winst nemen The Citizens de koppositie weer over van Liverpool en wacht zaterdag de kampioenswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. Voordat het zover is, moet City eerst vanavond aan de bak. In december verslikte de ploeg van Pep Guardiola zich nog in Leicester City. City is dus gewaarschuwd!

Voetbal op tv

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica - talkshow

20.30 uur: AC Milan - Bologna, Ziggo Sport - live verslag uit Serie A

21.00 uur: Manchester City - Leicester City, Ziggo Sport - live verslag uit Premier League

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1 - talkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen