Laatste Ajax-weken De Jong: "Ga Ajax sowieso erg missen"

5 mei 2019, 10:23

De laatste weken van het seizoen zijn aangebroken en Ajax is nog in de race voor drie hoofdprijzen. De ploeg zit vol in de focus voor de laatste weken en dat geldt ook voor Frenkie de Jong. De middenvelder beseft dat zijn loopbaan bij Ajax bijna ten einde is.

De middenvelder vertrekt in de zomer naar FC Barcelona en speelt dus nog maar enkele duels voor Ajax. "Ik ga Ajax sowieso heel erg missen", zegt De Jong in het programma Inside Ajax. "Ik heb een fantastische tijd gehad en nog steeds. Ik ga elke dag met heel veel plezier naar de club. Ik ben ook nooit de club gereden met het gevoel: nou, daar gaan we weer. Dat zegt genoeg. Ik ben heel blij dat ik onderdeel mag zijn van de club en hopelijk kunnen we mijn periode hier mooi afsluiten."

De Jong won in zijn loopbaan bij Ajax nog geen prijs, maar daar kan zondag tegen zijn ex-club Willem II verandering in komen. Hij beseft hoe belangrijk de bekerfinale is en wil zich daarna volledig storten op het Champions League-avontuur. "De finale is haalbaar", weet De Jong, die de kritieken na de 0-1 uitzege opmerkelijk vond. "Er werd best wel makkelijk over gedaan, alsof het heel normaal was. Maar Tottenham heeft City uitgeschakeld en weinig ploegen winnen daar. En het is wel gewoon de halve finale van de Champions League. Als je uit met 0-1 wint, dan is dat top."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen