FC Porto boekt simpele zege tijdens emotionele Casillas-avond

FC Porto boekt simpele zege tijdens emotionele Casillas-avond

4 mei 2019 – FC Porto heeft zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op Desportivo Aves. In het duel dat vooral in het teken stond van Iker Casillas werd er ook in de titelstrijd goede zaken gedaan. Jesús Corona, Tiquinho (twee keer) en Wilson Manafá maakten de doelpunten (4-0).Voorafgaand aan het duel hielden de spelers een eerbetoon aan Casillas, die eerder deze week een hartaanval kreeg en van wie wordt verwacht dat hij nooit meer kan terugkeren in het professionele voetbal. Ook de supporters en tegenstanders leefden mee met de Spaanse goalie, met wie het naar omstandigheden goed gaat.

De mooie daad werd extra kracht bijgezet door een overtuigend resultaat. Voormalig Tukker Corona opende de score, gevolgd door een rake strafschop van Tiquinho. Wilson Manafá besliste na ruim een uur spelen het duel, waarna Tiquinho nog zijn tweede treffer van het duel liet aantekende. Keeper Vaná stond op de plek van Casillas en hield de nul.

Eerder op de avond had Benfica een uur lang moeite met Portimonense, maar in het laatste half uur werd een 0-1 achterstand omgezet in een 5-1 zege. Daardoor blijft FC Porto met de zege in het spoor van de rivaal, maar staat het nog wel altijd op de tweede plaats in de Primeira Liga.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019