Gisteren gemist: Liverpool blijft in titelstrijd, Dortmund haakt af

5 mei 2019, 00:30   Bijgewerkt: 4 mei 2019, 23:39

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 4 mei.

Liverpool blijft moeizaam in Engelse titelstrijd, maar verliest Salah

Liverpool heeft met pijn en moeite de koppositie overgenomen van Manchester City. De ploeg van Jürgen Klopp moest tot drie keer toe op voorsprong komen tegen Newcastle United om te winnen op St. James' Park, maar dankzij een eigen doelpunt van Jamaal Lascelles konden The Reds drie hele belangrijke punten bijschrijven (2-3). Grote smet op de zege was het uitvallen van Mohamed Salah.

Borussia Dortmund legt door de remise rode loper uit voor Bayern

Borussia Dortmund lijkt de Duitse landstitel definitief te kunnen vergeten. De formatie van Lucien Favre verloor vorige week nog in eigen huis van Schalke 04 (2-4) en liet zaterdagavond op bezoek bij Werder Bremen door een hele slechte fase wederom punten liggen. Bayern München [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349866/bayern-munchen-simpel-langs-hannover-bij-rentree-robben/,_blank,won] wel simpel van Hannover 96 en bovendien maakte Arjen Robben zijn rentree. De buitenspeler was daar naar eigen zeggen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349870/robben-dolblij-met-rentree-bij-bayern-ik-ben-dankbaar/,_blank,erg blij mee]. 

Zaakwaarnemer Reis: clubs akkoord over 'toptransfer', interesse in Chabot

Het hing al even in de lucht en is nu zo goed als officieel: Ludovit Reis gaat aan de slag bij FC Barcelona. De achttienjarige middenvelder van FC Groningen heeft zaterdag van zijn zaakwaarnemer te horen gekregen dat de clubs een akkoord hebben bereikt. Verder kwam ook het bericht naar buiten dat Sampdoria [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349883/sampdoria-heeft-interesse-in-groningen-verdediger-chabot/,_blank,interesse] zou hebben in FC Groningen-verdediger Julian Chabot. 

Barça verliest van Celta met B-ploeg, maar verliest Dembélé

FC Barcelona heeft zaterdag een vervelende avond beleefd op bezoek bij Celta de Vigo: niet alleen werd er met een B-ploeg verloren dankzij een doelpunt van Maximiliano Gómez en Iago Aspas, ook zag trainer Ernesto Valverde aanvaller Ousmane Dembélé al vroeg uitvallen. Ook Jean-Clair Todibo maakte het duel niet vol. Achtervolger Atlético Madrid ging overigens eerder op de avond fors [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349868/zeldzame-grote-nederlaag-voor-atletico-bij-espanyol/,_blank,onderuit] bij Espanyol (3-0). 

PSG stelt weer teleur en snakt naar het seizoenseinde

De klad zit er behoorlijk in bij Paris Saint-Germain. De kampioen van Frankrijk heeft zaterdag voor de derde keer op rij niet gewonnen. Het sterrenensemble van Thomas Tuchel kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen middenmoter OGC Nice, waardoor vijf van de laatste zes competitieduels geen overwinning hebben opgeleverd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen