Liverpool blijft moeizaam in Engelse titelstrijd, maar verliest Salah

Liverpool blijft moeizaam in Engelse titelstrijd, maar verliest Salah

4 mei 2019 – Liverpool heeft met pijn en moeite de koppositie overgenomen van Manchester City. De ploeg van Jürgen Klopp moest tot drie keer toe op voorsprong komen tegen Newcastle United om te winnen op St. James' Park, maar dankzij een eigen doelpunt van Jamaal Lascelles konden The Reds drie hele belangrijke punten bijschrijven (2-3). Grote smet op de zege was het uitvallen van Mohamed Salah.De Egyptenaar ging een klein kwartier voor tijd geblesseerd naar de kant, nadat hij zeer pijnlijk in botsing kwam met keeper Martin Dúbravka. Een zeer vervelend moment, want Salah moest er met vermoedelijk een hersenschudding per brancard vanaf. Op dat moment was de stand bovendien 2-2, waardoor Liverpool - bij wie Roberto Firmino nog altijd niet inzetbaar was - zonder Salah in de achtervolging moest.

De aanvaller had eerder in het duel zijn waarde wederom bewezen door een op maat afgeleverde voorzet van Trent Alexander-Arnold binnen te werken na een klein half uur. Virgil van Dijk had de score met een kopbal uit een corner geopend, maar niet veel later had Christian Atsu de thuisploeg weer op gelijke hoogte gebracht.

In het tweede bedrijf gebeurde dat laatste opnieuw: Salomón Rondón werkte tien minuten na de pauze heerlijk binnen in de verre hoek, waardoor Liverpool opnieuw vol op jacht moest naar de voorsprong om de titelstrijd in de Premier League spannend te houden. Ondanks het uitvallen van Salah en de afwezigheid van Firmino lukte dat de ploeg van Jürgen Klopp toch.

Uit een vrije trap - die op advies van Van Dijk werd genomen door invaller Xherdan Shaqiri - werd de bal door Lascelles achter zijn eigen doelman gewerkt. Daardoor blijft Liverpool ook voor de achtste Premiere League-wedstrijd op rij zonder puntverlies en gaat het met een goed gevoel naar de return van de Champions League tegen FC Barcelona. Wel is de kans groot dat het Salah moet missen op Anfield. 

Dat doet het mogelijk zelfs als koploper, maar dan mag Manchester City maandag niet winnen van Leicester City. Met 94 punten heeft Liverpool een aantal punten behaald dat in de afgelopen jaren - met uitzondering van vorig seizoen - genoeg was voor het kampioenschap. Toch is de kans groot dat het ditmaal niet voldoende is: althans als de formatie van Pep Guardiola geen fouten maakt. In elk geval wordt de strijd op de slotdag beslist.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021