Barça verliest van Celta met B-ploeg, maar verliest Dembélé

Barça verliest van Celta met B-ploeg, maar verliest Dembélé

4 mei 2019 – Kampioen FC Barcelona heeft zaterdag een vervelende avond beleefd op bezoek bij Celta de Vigo: niet alleen werd er met een B-ploeg verloren dankzij een doelpunt van Maximiliano Gómez en Iago Aspas, ook zag trainer Ernesto Valverde aanvaller Ousmane Dembélé al vroeg uitvallen. Ook Jean-Clair Todibo maakte het duel niet vol.Dat uitgerekend Dembélé al na zes minuten geblesseerd naar de kant moest met een hamstringblessure was een hard gelag voor Valverde. De coach had met het oog op de Champions League-return tegen Liverpool namelijk een volledig B-elftal opgesteld, waarin Dembélé en Carles Aleñà de enige twee waren die ook midweeks tegen The Reds hadden gespeeld. Zij waren in dat duel overigens slechts invaller.

Jasper Cillessen was ook opgesteld door Valverde en de Nederlander had door de sterk gewijzigde formatie genoeg te doen. Toch hield hij lang zijn doel schoon, totdat Néstor Araujo na een klein uur voetballen dacht te scoren uit de rebound nadat de Nederlandse goalie de bal losliet. Hij stond echter in buitenspelpositie, waardoor de treffer werd afgekeurd.

De nul hield Cillessen echter niet, want Gómez opende na ruim een uur spelen alsnog terecht de score namens de thuisploeg, die de punten uiterst goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. Direct daarna viel Todibo geblesseerd uit, waardoor Valverde - die al twee wissels had gebruikt - ook niet meer aanvallend kon wisselen.

Daardoor bleef Celta sterker en na een handsbal achterin bij de Catalanen werd Cillessen voor de tweede keer geklopt, ditmaal door Aspas. Hij stuurde de Nederlandse goalie de verkeerde hoek in en besliste het duel in Celta's voordeel. Daardoor doen zij hele goede zaken in de strijd om degradatie te voorkomen. Barcelona zal met het oog op de return tegen Liverpool meer balen van Dembélé's kwetsuur, dan van het verlies in Estadio Balaídos.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019