Favre beseft dat Dortmund slechts kan hopen en beschermt Bürki

Favre beseft dat Dortmund slechts kan hopen en beschermt Bürki

4 mei 2019 – Vorige week gaf Lucien Favre toe dat hij dacht dat de Duitse titelstrijd was beslist toen Borussia Dortmund verloor op bezoek bij Schalke 04. Omdat Bayern München toen niet won van 1. FC Nürnberg bleef het ongemeen spannend, maar na de remise van BVB kwam de coach een week later tot een soortgelijke conclusie. "We moeten de volgende wedstrijd winnen en hopen dat Bayern verliest van Leipzig. We zijn geen dromers, maar je weet het nooit."Dat zei de coach tijdens de persconferentie na het gelijkspel tegen Werder Bremen. "De spelers waren zeer teleurgesteld, maar we hebben goede prestaties geleverd", vond Favre ondanks het 2-2 gelijkspel. "We hebben twee keer een goede kans om op 0-3 te komen, maar daarna incasseren we helaas twee tegentreffers."

Verder beschermde de Zwitser zijn keeper Roman Bürki, die pijnlijk in de fout ging bij de 1-2 van Werder. "Ongeacht wat er vanavond gebeurde heeft hij een topseizoen gehad. Hij heeft ook heel veel punten voor ons gepakt", aldus de coach over de keeper, die de een simpele bal onder zich door zag gaan.

Dortmund staat met nog twee duels te gaan vier punten achter. Bayern treft komende week Leipzig, terwijl het een week later Eintracht Frankfurt ontvangt. BVB heeft met Fortuna Düsseldorf en Borussia Mönchengladbach wel een simpeler programma, maar de achterstand is fors.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019