Borussia Dortmund legt door de remise rode loper uit voor Bayern

4 mei 2019, 20:32

Borussia Dortmund lijkt de Duitse landstitel definitief te kunnen vergeten. De formatie van Lucien Favre verloor vorige week nog in eigen huis van Schalke 04 (2-4) en liet zaterdagavond op bezoek bij Werder Bremen door een hele slechte fase wederom punten liggen. Na een gruwelijke fout van Roman Bürki bezorgde de veertigjarige Claudio Pizarro BVB een enorme kater (2-2).

Want na de probleemloze zege van Bayern München (3-1 op Hannover 96) wist Borussia Dortmund dat het geen fout mocht maken om de koploper - die vorige week vergat te winnen van 1. FC Nürnberg en het dus nog spannend hield bovenin - verder uit te zien lopen. En het had er heel lang geen enkele schijn van dat Die Borussen een vervelende middag stond te wachten.

Uit een heerlijke dribbel opende Christian Pulisic namelijk de score al na zes minuten en die werd vlak voor de rust verdubbeld. Een prachtige vrije trap van Paco Alcácer vlak voor de rust betekende de 0-2 en niets leek erop dat Davy Klaassen het met zijn elftal de nummer twee van Duitsland nog echt moeilijk zou maken.

Ook in het tweede helft had BVB weinig te duchten, totdat Roman Bürki een verschrikkelijke blunder beging. Hij liet een houdbaar schot van Kevin Mohwald door zijn benen rollen en dat was het moment waarop de wedstrijd volledig kantelde. Borussia Dortmund - dat de 0-3 van Alcácer afgekeurd zag worden wegens buitenspel - werd angstig om punten te verliezen.

En terecht, zo bleek. De veertigjarige Pizarro werd de grote plaaggeest voor Dortmund door de gelijkmaker binnen te werken op aangeven van Ludwig Augustinsson. Daarmee verbeterde hij niet alleen zijn eigen record van oudste doelpuntenmaker in de Premier League, ook geeft hij zo Bayern de kans om komende week tegen RB Leipzig kampioen van de Bundesliga te worden. In de slotfase mocht Dortmund overigens niet eens klagen dat Pizarro niet ook de derde goal maakte namens Werder Bremen. 

De voorsprong op Dortmund - dat bovendien de laatste twee duels niet won - is met nog twee wedstrijden te spelen vier punten. Coach Favre sprak vorige week dat de titelstrijd over was na het verlies tegen Schalke 04, maar moest daar vrijdag tijdens de persconferentie nog op terugkomen. Door het nieuwe puntverlies lijkt Duitsland voor het zevende jaar op rij dezelfde kampioen te krijgen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen