PSG stelt weer teleur en snakt naar het seizoenseinde

4 mei 2019, 19:04   Bijgewerkt: 4 mei 2019, 19:18

De klad zit er behoorlijk in bij Paris Saint-Germain. De kampioen van Frankrijk heeft zaterdag voor de derde keer op rij niet gewonnen. Het sterrenensemble van Thomas Tuchel kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen middenmoter OGC Nice, waardoor vijf van de laatste zes competitieduels geen overwinning hebben opgeleverd.

Zonder de geschorste Kylian Mbappé maar met Neymar en Edinson Cavani kreeg PSG zaterdag weer een tik. Namens Nice zorgde Ignatius Kpene Ganago in de 46ste minuut voor de 0-1. Een rake penalty van Neymar betekende een kwartier later de 1-1, maar verder kwam PSG niet. Dat kan met name Edinson Cavani worden aangerekend: de spits miste in de 92ste minuut namelijk een (zeer makkelijk gegeven) strafschop.

Het is zodoende een dramatische week geworden voor PSG, dat na de verloren bekerfinale tegen Stade Rennes met 3-2 onderuit ging bij Montpellier en nu dus weer gemorst heeft. De remise tegen Nice is zodoende een typerend einde van een rampweek voor PSG, dat snakt naar het einde van het seizoen.