Zeldzame grote nederlaag voor Atlético bij Espanyol

4 mei 2019, 18:09

Vaak komt het niet over dat Atlético Madrid onderuit gaat in La Liga, laat staan met grote cijfers. Zaterdag is dat wel gebeurd, op bezoek bij Espanyol. Het team van Diego Simeone had een off-day en kreeg een 3-0 nederlaag aan de broek.

De nummer twee van La Liga won liefst zes van de laatste zeven competitieduels, maar was zaterdag niet bij machte om een vuist te maken tegen Espanyol. Een eigen doelpunt van Diego Godin op slag van rust bleek de inleiding van een verliespartij. Na de pauze deed Borja Iglesias de bezoekers pijn door twee keer te scoren. Zijn tweede goal viel in de 89ste minuut en was een rake strafschop. Atlético zette daar zeer weinig tegenover. Espanyol staat achtste in La Liga.

Atlético bezet de tweede plaats en heeft negen punten minder dan FC Barcelona, dat zich vorige week tot kampioen kroonde. De voorsprong op nummer drie Real Madrid bedraagt eveneens negen punten.