Zaakwaarnemer Reis: clubs akkoord over 'toptransfer'

Zaakwaarnemer Reis: clubs akkoord over 'toptransfer'

4 mei 2019 – Het hing al even in de lucht en is nu zo goed als officieel: Ludovit Reis gaat aan de slag bij FC Barcelona. De achttienjarige middenvelder van FC Groningen heeft zaterdag van zijn zaakwaarnemer te horen gekregen dat de clubs een akkoord hebben bereikt.Met de overstap naar Spanje is naar verluidt acht miljoen euro gemoeid. Alexander Bursac, de zaakwaarnemer van Reis, geeft tegenover het Algemeen Dagblad aan dat de clubs een akkoord hebben bereikt. "De clubs zijn eruit", zegt Bursac "Voor Ludovit is dit natuurlijk heel erg mooi. Een toptransfer. We horen dit weekeinde of anders maandag wanneer we naar Barcelona vliegen om de transfer af te ronden."

Reis stond al sinds september op diverse lijstjes van Barcelona. "De tijd dat voetballers worden door zulke clubs worden gescout op pleintjes ligt al even achter ons", vertelt Bursac. "Barcelona kijkt bij het scouten van spelers onder meer naar hoeveel wedstrijden jonge spelers op het hoogste niveau hebben gespeeld. Ludovit heeft al meer dan vijftig duels in de benen. Dat is niet voor niets. Hij kan heel goed timen, druk zetten, ballen afpakken en voetbalt ogenschijnlijk heel simpel."

Het is de bedoeling dat Reis zich in de zomer gaat melden bij de eerste selectie, iets wat ook landgenoot Frenkie de Jong gaat doen. "We moeten nog gaan zitten voor de details, maar we willen wel dat de hoofdtrainer Ludovit zelf aan het werk ziet. Zodat hij een indruk krijgt van zijn niveau, en of hij in staat is om dat van Barcelona aan te tikken."

Nijland: nog geen akkoord
Volgens Bursac zijn de clubs dus akkoord, maar dat is volgens Hans Nijland niet helemaal het geval. De Groningen-directeur zei dat eerder vandaag tegen RTV Noord. Hij wil nog niet spreken van een akkoord. "Dat is zeer voorbarig", zegt Nijland. "We zijn al een tijd in gesprek. Ik ben positief, maar er is zeker nog geen akkoord."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019