Aké bezorgt negental Spurs dramatische generale

Aké bezorgt negental Spurs dramatische generale

4 mei 2019 – Tottenham Hotspur kent een bedroevende generale voor de return tegen Ajax. Op bezoek bij Bournemouth kregen Heung-min Son en Juan Foyth zaterdagmiddag een rode kaart en moest Spurs in extra tijd buigen door toedoen van Nathan Aké: 1-0. Mauricio Pochettino gaf zijn beste, beschikbare spelers geen rust het weerzien met Ajax. De Londenaren willen ook volgend jaar in het miljardenbal spelen en daarvoor was een overwinning op het uitgespeelde Bournemouth voldoende. Waar Tottenham op een zo'n rustig mogelijke middag hoopte, werd het er een vol problemen.De start was nog hoopgevend voor Tottenham Hotspur. De Ajax-opponent greep de regie en dat resulteerde in verschillende goede kansen voor Lucas Moura. De aanvaller verraste door vanaf eigen helft het doel onder vuur te nemen. Hij zag de debuterende keeper Mark Travers te ver voor zijn goal staan. De poging van Moura ging maar net naast. Later redde Travers goed op pogingen van diezelfde Moura en Dele Alli.

Donkere wolken pakten zich vlak voor rust samen boven Tottenham. Son liet zich provoceren door Jefferson Lerma, die op de voet van de Zuid-Koreaan ging staan. In zijn reactie duwde Son de middenvelder van Bournemouth omver en moest hij vertrekken. Even daarvoor ontsnapte Eric Dier al aan zijn tweede gele kaart. Vroeg in de tweede helft raakte Tottenham verder in de penarie. Foyth, als invaller nog geen twee minuten binnen de lijnen, dupeerde zijn ploeg met een onbehouwen tackle op de knie van Jack Simpson.

Gek genoeg hield het negental van Tottenham vrij eenvoudig stand. Bournemouth creëerde amper wat. Pas in de slotfase draaiden de gastheren de duimschroeven aan en dat leverde ook meteen profijt op. Bij het ingaan van de extra tijd kopte Nathan Aké een kopbal binnen en is Tottenham nog niet verzekerd van deelname aan de Champions League. Voornaamste zorg is nu de mentale tik die Spurs voor de return tegen Ajax moet vewrerken.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019