Spoorboekje: KNVB bekerfinale, topper voor Lyon en Real in actie

5 mei 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 5 mei.

Specials

"Ajax moet schande van vijf jaar geleden uitwissen"

De landstitel is het grote doel voor Ajax en ook een eventuele Champions League springt meer in het oog, maar vanavond kunnen de Amsterdammers de eerste prijs van het seizoen pakken door in de bekerfinale Willem II te verslaan. Fabian Nagtzaam, de directeur van de Supportersvereniging Ajax, spreekt tegen FCUpdate.nl de verwachting uit dat die beker gewonnen gaat worden en dat dat eigenlijk een verplichting is. Er ligt volgens hem wel één groot gevaar op de loer: onderschatting.

Ajax-spitsen en Isak langs de meetlat

De spitsposities van bekerfinalisten Willem II en Ajax hebben beide hun eigen verhaal. Alexander Isak nam het stokje van Fran Sol feilloos over, terwijl Dusan Tadic zich ontpopte tot spits van Ajax. Met Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg in de gelederen hadden weinigen dat verwacht. Reden genoeg om de spitsen voor aanvang van de bekerfinale eens langs de meetlat te leggen.

Wedstrijden

Willem II - Ajax (18.00 uur)

Ajax kan vandaag een einde maken aan de prijzendroogte sinds 2014. De Amsterdammers zijn aan hun status verplicht af te rekenen met Willem II. Dat Ajax de beker won is nóg langer geleden. In 2010 was Ajax in de finale over twee duels veel sterk voor Feyenoord. Worden Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek de opvolgers van Jan Vertonghen, Luis Suarez en Christian Eriksen?

Galatasaray - Besiktas (18.00 uur)

De strijd om de Turkse titel is nog niet gestreden. Istanbul BB staat bovenaan, maar heeft slechts drie punten meer dan Galatasaray en vier meer dan Besiktas. Laatsgenoemde clubs hebben bovendien een duel minder gespeeld en kunnen vanavond dus fantastische zaken doen. Wint Galatasaray de derby van Besiktas, dan komt Cim Bom aan kop. Die ploeg beschikt namelijk over een beter doelsaldo.

Olympique Lyon - Lille (21.00 uur)

Olympique Lyon wil komend seizoen opnieuw de Champions League in. Plek drie is het streven voor minimaal plaatsing voor het kwalificatietoernooi van het miljardenbal. Echter hijgt rivaal Saint-Étienne in de nek, zeker omdat de prestaties de laatste weken heel wisseld zijn. Daarom is de druk vanavond hoog als nummer twee Lille op bezoek komt.

Lees hier meer over de Wedstrijd van de Week: komt CL-ticket van Lyon nog in gevaar?

Voetbal op tv

10.00 uur: De Tafel van Kees, FOX Sports 1 - talkshow

13.30 uur: Schalke 04 - FC Augsburg, FOX Sports 4 - live verslag uit Bundesliga

14.30 uur: Anderlecht - Standard Luik, Ziggo Sport - live verslag uit Jupiler Pro League

15.00 uur: Huddersfield Town - Manchester United, Ziggo Sport - live verslag uit Premier League

15.30 uur: Freiburg - Fortuna Düsseldorf, FOX Sports 4 - live verslag uit Bundesliga

16.15 uur: Real Madrid - Villareal, Ziggo Sport - live verslag uit Primera Division

17.00 uur: Willem II - Ajax, Veronica/FOX Sports - voorbeschouwing en live verslag finale KNVB Beker

17.30 uur: Arsenal - Brighton & Hove Albion, Ziggo Sport - live verslag uit Premier League

20.30 uur: Napoli - Cagliari, Ziggo Sport - live verslag uit Serie A

20.45 uur: Huesca - Valencia, Ziggo Sport - live verslag uit Primera Division

21.30 uur: VTBL, RTL 7 - talkshow

22.30 uur: Rondo, Ziggo Sport - talkshow

22.15 uur: Studio Voetbal, NPO 1 - talkshow

23.50 uur: Match of the Day, BBC One - samenvattingen Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen