Sollied won beker met Heerenveen: "Ik wist dat we gingen winnen"

Sollied won beker met Heerenveen: "Ik wist dat we gingen winnen"

4 mei 2019 – Willem II hoopt zondag op een sc Heerenveen-scenario. De Friezen waren tien jaar geleden in de bekerfinale de underdog tegen FC Twente, maar klopten de Tukkers wel. Voor Heerenveen betekende dat de eerste prijs in de clubhistorie. "We zaten in een bubbel, een cocon. Ik wist dat we gingen winnen", blikt toenmalig trainer Trond Sollied terug.Twente speelde met mannen als Douglas, Kenneth Perez, Marko Arnautovic en Eljero Elia. "Twente had een verschrikkelijk goede ploeg", blikt de Noor terug met de Leeuwarder Courant. "Een jaar later werden ze kampioen. Ik wist: van de tien keer dat we ze treffen, wint Twente zeven keer. Kort voor de bekerfinale hielden we ze thuis voor de competitie op 1-1. Toen voelde ik: we zijn klaar met die zeven, nu komt duel nummer acht eraan. Deze is voor ons."

Sollied, tegenwoordig zonder club, weet nog hoe hij Heerenveen voorbereidde. "Bij de laatste meeting ben ik met mijn staf naar boven gegaan. Ik zei tegen de spelers dat ze onderling moesten bepalen hoe ze aan de wedstrijd wilden beginnen. Breuer, Sibon, Pranjic, Grindheim en Dingsdag waren de leiders. Ik wilde de verantwoordelijkheid deels bij hen neerleggen: praat met elkaar, denk mee, heb een plan. Als iedereen akkoord is, dan is dat super. En dan zien we wel wat er gebeurt."

Twente kwam in reguliere speeltijd én vlak voor het einde van de verlenging terug van een achterstand. In de strafschoppenserie liet Heerenveen de Enschedeërs definitief buigen. "Elke prijs is geweldig, maar de Nederlandse cupfinale is groter dan de Belgische. De fans van Twente en Heerenveen waren super. Voor en na de wedstrijd. De terugreis naar Heerenveen was niet normaal. In één woord fantastisch. Het overtrof al mijn verwachtingen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019

  3. vrijdag 18 oktober 2019