Ten Hag heeft niet de intentie om dit jaar Ajax te verlaten

Ten Hag heeft niet de intentie om dit jaar Ajax te verlaten

4 mei 2019 – Door al het succes is er voor Ajax-trainer Erik ten Hag ook interesse gekomen: onder andere Bayern München zou een oogje hebben gericht op de oefenmeester. Zelf heeft hij echter geen intenties om deze zomer Amsterdam alweer te verlaten. "Als de redenen waarom je als trainer en club bij elkaar bent gekomen nog overeind staan en het verwachtingspatroon reëel is, dan is er aanleiding om de samenwerking te vervolgen."Dat vertelt hij tegenover Het Parool. Toch is het ook nog geen zekerheid dat Ten Hag volgend seizoen nog actief is de hoofdstad van Nederland. "Ik heb wel een aantal eisen, of eisen... Noem het wensen, uitgangspunten", legt de oefenmeester uit. "Als de club daar nee tegen zegt, dan maak ik misschien een andere keuze. Maar dat is niet mijn intentie."

Dat er wellicht een aantal spelers vertrekt en de prestaties minder goed zijn dan dit seizoen, doet daar niets aan af. "Als er binnen de club vertrouwen is bij de mensen die het voor het zeggen hebben, is dat geen probleem. De krachten die daar omheen spelen, die kan ik aan. Dat heb ik wel laten zien", vindt Ten Hag.

En dát Ajax leegloopt, daar legt de technische leiding van de Amsterdammers zich niet zomaar bij neer. Ten Hag: "Er zullen spelers vertrekken, maar we gaan voor elke speler vechten. Marc Overmars houdt zich het meest bezig met de nieuwe ­selectie, maar ik ben daar nadrukkelijk bij betrokken. Zonder goed materiaal kan een coach weinig."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 mei 2019

  2. woensdag 22 mei 2019