Transferweekje: TD voor Feyenoord, bouw Jong PSV en Ten Hag

Transferweekje: TD voor Feyenoord, bouw Jong PSV en Ten Hag

4 mei 2019 – Als het seizoen zijn climax nadert en de zomerse transferwindow in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds meer draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. Met onder andere Cristian Eriksen, Erik ten Hag en de uitverkoop bij Paris Saint-Germain. Technisch directeur Feyenoord
Nu de trainerspositie al een tijdje is ingevuld, is men in Rotterdam-Zuid hard op zoek naar een technisch directeur. Maar die zoektocht wil nog niet zo vlotten, want Joris Mathijsen gaf tegenover de NOS te kennen dat een overstap van hem niet aan de orde is. Bij RTV Rijnmond weten ze dat Ferry de Haan en Jordi Cruijff op zeker op het lijstje staan, van wie eerstgenoemde zegt nog niet te zijn benaderd. Eerder al kwam naar buiten dat mogelijk Jordy Zuidam tot de kanshebbers behoort, maar hij zou ook nog niet zijn benaderd. De uitdaging is niet eenvoudig: want de selectie moet een flinke impuls krijgen en dat moet je doen met een vrijwel lege portemonnee. Tevens moet de technisch directeur ook vierkant achter Jaap Stam staan. Oftewel: liefhebbers gezocht!

Eriksen naar Real Madrid
Cristian Eriksen staat komende zomer voor een overgang naar Real Madrid. Volgens alle belangrijke Spaanse kranten, waaronder AS en Marca. De Deen zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met De Koninkijke, voor wie Tottenham Hotspur naar verluidt zo'n honderdvijftig miljoen euro vraagt. Niet alleen kan hij in Madrid een veel beter salaris tegemoet zien, ook wil hij om de prijzen spelen in de Spaanse hoofdstad. Tot dusver pakte hij in Londen nog geen enkele prijs en dit seizoen mag hij alleen nog hopen op de Champions League.

Uitverkoop bij Paris Saint-Germain
De slechte resultaten in de Champions League zetten PSG voor het blok: om te voldoen aan de fair-play-regels moet de club komende zomer flink verkopen aan spelers om het gemis aan inkomsten op te vangen. Giovani Lo Celso werd eerder al verkocht aan Real Betis Sevilla, terwijl de Franse media ook weten dat Thomas Meunier en Christopher Nkunku mogen c.q. moeten vertrekken. Dat geldt ook voor de verhuurde Grzegorz Krychowiak. Verder lijkt er ook voor Jesé en Kevin Trapp geen toekomst als ze terugkeren van hun verhuurperiode. Wie niet weg mag, maar over wie de geruchten wel toenemen, is Neymar. Volgens Mundo Deportivo had hij al contact met Real Madrid en staat in zijn contract dat hij in de zomer van 2020 voor 170 miljoen euro weg mag. De uittocht uit Parijs wordt deze zomer ongetwijfeld vervolgd.

Bouw rondom Jong PSV
Met de aanstelling van Peter Uneken presenteerden de Eindhovenaren de opvolger van Dennis Haar en sindsdien krijgt ook de selectie van de Jong PSV steeds meer vorm. Robin Lauwers en Robin de Haas werden afgelopen week vastgelegd, terwijl de onderhandelingen met Andrew Mendonca en Justin Lonwijk in volle gang zijn, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Beide spelers zouden volgend seizoen ook een (belangrijke) rol gaan spelen in de Eerste Divisie. Verder werd deze week het kunstgras van de beloftenploeg vervangen: vanaf komend seizoen is Jong PSV actief op echt gras!

Interesse in Ten Hag
Niet alleen aan de spelers van Ajax wordt getrokken, ook voor trainer Erik ten Hag is er de laatste tijd veel interesse. Hij werd niet alleen door het Engelse geruchtencircuit gekoppeld aan clubs als Chelsea en Tottenham Hotspur, met name Bayern München wordt concreet genoemd. Diverse Duitse media - waaronder BILD - schrijft dat Der Rekordmeister zelfs al heeft geïnformeerd bij de coach afgelopen. Gesprekken zijn er nog niet gevoerd en dus wil ook Ajax snel toeslaan en zijn contract verlengen om hem nog minimaal één jaar te behouden. De Duitse clubleiding wil Ten Hag in elk geval dolgraag binnenhalen. Tegenover Het Parool gaf hij in elk geval aan niet de intentie te hebben om alweer te vertrekken...

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 19 juli 2019

  2. donderdag 18 juli 2019