Gisteren gemist: Almere City gekleineerd, Oranje O17 start goed

4 mei 2019, 23:11

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 3 mei.

TOP Oss en FC Den Bosch profiteren van oorwassing Almere City

Almere City heeft vrijdagavond op de laatste speelronde van de Eerste Divisie een ontluisterende 8-0 nederlaag geleden op bezoek bij Jong Ajax. Doordat FC Den Bosch en TOP Oss wonnen, stroomt de ploeg uit Almere nu in de eerste ronde in plaats van de tweede ronde van de play-offs in. Den Bosch en TOP Oss mogen de eerste play-offronde overslaan.

Zo ziet het schema voor play-offs om promotie/degradatie eruit

Het reguliere seizoen in de Eerste Divisie zit erop. FC Twente is kampioen geworden en acht clubs hebben zich geplaatst voor de play-offs om promotie/degradatie. Vier clubs beginnen de play-offs in de eerste ronde, vier andere clubs stromen in de halve finale in.

Promes moet met Sevilla vrezen voor CL-ticket

Sevilla heeft zichzelf vrijdagavond een heel slechte dienst bewezen door voor eigen publiek met 0-3 te verliezen van Leganes. De club van Quincy Promes dreigt door de nederlaag een ticket voor de Champions League mis te lopen. Stuntploeg Getafe kan Sevilla zondag op drie punten zetten.

Ronaldo voorkomt zeldzaam derbyverlies Juventus

Cristiano Ronaldo heeft voorkomen dat Juventus vrijdagavond een zeldzame nederlaag heeft geleden in de Derby della Mole. De Oude Dame leek voor het eerst sinds 1995 een thuiswedstrijd tegen stadsgenoot Torino te verliezen, tot de Portugees vlak voor tijd de 1-1 maakte. Het was voor Ronaldo zijn 21ste doelpunt in de Serie A.

Speeltijd lonkt voor Cillessen bij FC Barcelona tegen Celta

Jasper Cillessen maakt zaterdagavond waarschijnlijk zijn eerste competitieminuten van het seizoen. Marc-André ter Stegen is niet opgenomen in de wedstrijdselectie van FC Barcelona voor het duel met Celta de Vigo, waardoor een basisplaats lonkt voor de Oranje-doelman. Naast Ter Stegen krijgen veel andere sterren rust van trainer Ernesto Valverde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen