Boëtius helpt Mainz, Strootman morst weer punten met Marseille

3 mei 2019, 22:50

Mainz 05 heeft vrijdagavond een knap punt overgehouden aan het thuisduel met RB Leipzig. Mede door een sterk optreden van Jean-Paul Boëtius hield de middenmoter een punt over aan de ontmoeting met de nummer drie van de Bundesliga: 3-3. Het Olympique Marseille van Kevin Strootman deed op bezoek bij Strasbourg slechte zaken in de strijd om een Champions League-ticket door met 1-1 gelijk te spelen.

Mainz 05 - RB Leipzig 3-3

In RB Leipzig trof Mainz 05 een ploeg in topvorm: de Oost-Duitse club had sinds 19 januari geen wedstrijd meer verloren en de laatste zes competitieduels zelfs gewonnen. Leipzig leek in Mainz de volgende zege te boeken, want door doelpunten van Lukas Klostermann (twee keer) en Timo Werner stonden de bezoekers na vijftig minuten met 1-3 voor. Met Boëtius als uitblinker trok Mainz de stand in het laatste kwart van de wedstrijd echter gelijk. De oud-Feyenoorder kwam niet tot scoren, maar verzorgde wel de assist waaruit Jean-Philippe Mateta de 3-3 maakte.

Strasbourg - Olympique Marseille 1-1

Het wordt voor Olympique Marseille een heel lastig verhaal om nog in de top vier van de Ligue 1 eindigen. De club van Kevin Strootman verloor afgelopen zondag thuis van FC Nantes (1-2) en leed vrijdag tegen Strasbourg het volgende puntenverlies. Door een doelpunt van Valère Germain kwam Marseille vlak na rust op 0-1, maar Kenny Lala zorgde ervoor dat het duel in 1-1 eindigde. De achterstand van Marseille op nummer vier Saint-Étienne, dat ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld, bedraagt met nog drie speelrondes te gaan vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen