Oranje Onder-17 begint EK uitstekend met overwinning

3 mei 2019, 19:48   Bijgewerkt: 3 mei 2019, 20:28

Oranje Onder-17 is uitstekend aan het EK in Ierland begonnen. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen won vrijdagavond de eerste groepswedstrijd tegen Zweden met 2-0. Brian Brobbey (Ajax) en Ian Maatsen (Chelsea) maakten in Waterford de doelpunten.

Als regerend Europees kampioen is Oranje Onder-17 op het jeugd-EK ingedeeld in een zware poule met naast Zweden ook favorieten Frankrijk en Engeland. Om niet meteen al in de problemen te komen, mocht de equipe van Van der Veen geen fout maken tegen Zweden. Dat gebeurde ook niet.

Na een halfuur sloeg Oranje in korte tijd twee keer toe. Brobbey, een talentvolle spits van Ajax, opende de score. Een minuut later sloeg ook Maatsen toe. De verdediger speelt sinds afgelopen zomer bij Chelsea en kwam daarvoor uit in de jeugdopleiding van PSV.

Oranje Onder-17 speelt maandag tegen Engeland de tweede groepswedstrijd. Drie dagen later, op donderdag, is Frankrijk in het laatste groepsduel de tegenstander.

Opstelling Oranje: Calvin Raatsie (Ajax), Ki-Jana Hoever (Liverpool FC), Melayro Bogarde (TSG 1899 Hoffenheim), Devyne Rensch (Ajax), Anass Salah-Eddine (Ajax), Kenneth Taylor (Ajax), Sontje Hansen (Ajax) (78. Soulyman Allouch (AZ)), Ian Maatsen (Chelsea), Brian Brobbey (Ajax), Mohamed Taabouni (AZ), Naci Unuvar (Ajax) (46. Naoufal Bannis (Feyenoord))

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen