Klaassen en Weghorst op shortlist Team van het Jaar

Klaassen en Weghorst op shortlist Team van het Jaar

3 mei 2019 – Davy Klaassen en Wout Weghorst staan op de shortlist voor het Bundesliga-elftal van het seizoen. In totaal maken dertig spelers kans op een plekje in het elftal van het jaar. Zowel Klaassen als Weghorst kent een uitstekende eerste seizoen in Duitse dienst.Klaassen maakte afgelopen zomer de overstap van Everton naar Werder Bremen en heeft zich in de Bundesliga herpakt na een mislukt Engels avontuur. De 26-jarige middenvelder is in Bremen een vaste basisspeler en was tot nu toe goed voor vijf doelpunt en vijf assists in de Bundesliga. Met Werder is Klaassen nog in de race om een Europees ticket.

Ook Weghorst kent een prima debuutseizoen. De van AZ overgekomen spits maakte in dienst van VfL Wolfsburg veertien doelpunten in 31 competitiewedstrijden. De Nederlandse aanvaller gaf daarnaast goed voor vijf assists. Met Wolfsburg bezet Weghorst de achtste plaats.

In totaal zijn vijf keepers, tien verdedigers, vijftien middenvelders en tien aanvaller genomineerd voor het Team van het Jaar. Tot 19 mei kunnen supporters op hun stem uitbrengen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019