KNVB draagt Spee voor als nieuwe bondsvoorzitter

3 mei 2019, 17:17

Op unaniem advies van een speciaal samengestelde selectiecommissie draagt het bondsbestuur van de KNVB Just Spee voor als kandidaat bondsvoorzitter. Van alle kandidaten, onder wie Telstar-voorzitter Pieter de Waard, vindt de commissie Spee het meest geschikt om Michael van Praag op te volgen. Op 27 mei wordt tijdens de bondsvergadering de nieuwe voorzitter benoemd.

De KNVB noemt Spee een 'nationaal en international ervaren bestuurder'. 'Hij heeft zowel in het bedrijfsleven, als in de voetbalwereld zijn sporen verdiend. Geworteld in het (top)amateurvoetbal en bekend met het betaald voetbal, is hij een voetbalman die in persoon de verbinding tussen de top en de breedte is. Just Spee is een bewezen teamspeler met voor onze organisatie relevante en complementaire kennis en netwerken', schrijft de bond.

Spee is als lid van de RvC van de Eredivisie Media & Marketing betrokken geweest bij de exploitatie van commerciële rechten van de Eredivisie-clubs. Hij is CEO van Endemol en Stage Entertainment geweest en heeft hij meerdere bestuurlijke functies bekleed. Hij voetbalde vroeger bij de Koninklijke HFC, waar hij penningmeester was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen