Voorzitter fanclub Willem II richting Ajax: "Gun een ander ook iets"

4 mei 2019, 14:30

Willem II kan zondagavond voor het eerst sinds 1963 weer met de KNVB-beker in de handen staan. Maar om dat te bewerkstellingen moet er in de De Kuip in Rotterdam wel eerst worden afgerekend met Ajax, dat als grote favoriet aan de wedstrijd begint. Bij de Tilburgse supporters is de stemming wisselend, zegt voorzitter Jan van den Dries van de Supportersclub Willem II tegen FCUpdate.nl. "Ik hoop dat we er een echte wedstrijd van kunnen maken."

Een enorme colonne van 240 (!) supportersbussen zal zondag afreizen richting de havenstad en in Tilburg zal er op de Heuvel een groot scherm worden neergezet waarop achtergebleven supporters de verrichtingen van hun club kunnen volgen. Van den Dries proeft schommelende verwachtingen onder zijn medesupporters. "Er zijn er bij die ons geen schijn van kans geven, maar er zijn er ook die ervan overtuigd zijn dat we Ajax klop gaan geven en met de beker teruggaan naar Tilburg. Ik hoop natuurlijk dat die laatste groep het bij het rechte eind heeft."

Lees ookKoster wil mét Wellenreuther Ajax verslaan: "Leeft enorm"

Mindere dag Ajax

Van den Dries zegt dat het onrealistisch is zijn ploeg als favoriet voor de bekerwinst te bestempelen. "Dat is Ajax uiteraard op basis van het hele seizoen in de competitie, beker én Champions League. Maar ook Ajax kan een wat mindere dag hebben of wat minder geconcentreerd zijn door de Europese zorgen en wij kunnen boven onszelf uitstijgen. Als dat gaat gebeuren, acht ik alles mogelijk. Het gaat maar om één wedstrijd en om de vorm van de dag."

Door: Mark Broersma

Lees ook: Grijze muis Koster hoopt voor één keer feestvarken te zijn

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen