Voorzitter fanclub Willem II richting Ajax: "Gun een ander ook iets"

Voorzitter fanclub Willem II richting Ajax: "Gun een ander ook iets"

4 mei 2019 – Willem II kan zondagavond voor het eerst sinds 1963 weer met de KNVB-beker in de handen staan. Maar om dat te bewerkstellingen moet er in de De Kuip in Rotterdam wel eerst worden afgerekend met Ajax, dat als grote favoriet aan de wedstrijd begint. Bij de Tilburgse supporters is de stemming wisselend, zegt voorzitter Jan van den Dries van de Supportersclub Willem II tegen FCUpdate.nl. "Ik hoop dat we er een echte wedstrijd van kunnen maken."Een enorme colonne van 240 (!) supportersbussen zal zondag afreizen richting de havenstad en in Tilburg zal er op de Heuvel een groot scherm worden neergezet waarop achtergebleven supporters de verrichtingen van hun club kunnen volgen. Van den Dries proeft schommelende verwachtingen onder zijn medesupporters. "Er zijn er bij die ons geen schijn van kans geven, maar er zijn er ook die ervan overtuigd zijn dat we Ajax klop gaan geven en met de beker teruggaan naar Tilburg. Ik hoop natuurlijk dat die laatste groep het bij het rechte eind heeft."

Eerder dit seizoen won Ajax in de Eredivisie twee keer betrekkelijk eenvoudig van Willem II. In Amsterdam werd het 2-0 en vrij recent in Tilburg 1-4. Van den Dries hoopt dat Willem II in de bekerfinale niet zal inzakken. "Willem II moet er vanaf het begin fel opzitten en Ajax niet te veel ruimte geven, want dan zijn ze ijzersterk. De Willem II-spelers moeten met passie, strijd en leeuwenmoed spelen en het beste in zichzelf naar boven weten te halen, zoals in de halve finale tegen AZ." Hij hoopt op de terugkeer van Vangelis Pavlidis voor meer aanvallende stootkracht. "En ik hoop dat we er een echte wedstrijd van kunnen maken waardoor de spanning lang blijft bestaan. Ik zou het verschrikkelijk jammer vinden als we bijvoorbeeld met de rust al op een flinke achterstand zouden staan waardoor de tweede helft een formaliteit zou worden."

Lees ookKoster wil mét Wellenreuther Ajax verslaan: "Leeft enorm"

Mindere dag Ajax
Van den Dries zegt dat het onrealistisch is zijn ploeg als favoriet voor de bekerwinst te bestempelen. "Dat is Ajax uiteraard op basis van het hele seizoen in de competitie, beker én Champions League. Maar ook Ajax kan een wat mindere dag hebben of wat minder geconcentreerd zijn door de Europese zorgen en wij kunnen boven onszelf uitstijgen. Als dat gaat gebeuren, acht ik alles mogelijk. Het gaat maar om één wedstrijd en om de vorm van de dag."

Aan de sfeer in de stad en De Kuip zal het straks in ieder geval niet gaan liggen, verwacht de voorzitter van de supportersclub. "Je merkt dat het steeds meer leeft in de stad, zelfs bij mensen die niet elke twee weken in het Koning Willem II Stadion zitten. Willem II zet Tilburg weer eens positief op de kaart en dat is altijd goed voor de uitstraling van de stad." Van den Dries gunt Ajax alle succes in het restant van de competitie en de Champions League, maar niet in de bekerfinale. Zijn collega's bij de supportersclub van Ajax wenst hij een prettige finale. "Maar dan onder het motto 'Gun een ander ook eens iets!'. Dan krijgen zij de kans op revanche in de strijd om de Johan Cruijff-schaal in juli."

Door: Mark Broersma

Lees ook: Grijze muis Koster hoopt voor één keer feestvarken te zijn

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 november 2019

  2. zondag 17 november 2019

  3. zaterdag 16 november 2019