Gespannen De Ligt: "Finale is geen tussendoortje"

Gespannen De Ligt: "Finale is geen tussendoortje"

3 mei 2019 – Matthijs de Ligt is meer gespannen voor de bekerfinale tegen Willem II dan hij was voor de wedstrijden in de Champions League tegen Real Madrid en Juventus. De aanvoerder van Ajax hoopt tegen de Tilburgers de eerste prijs uit zijn carrière te pakken en spreekt dan ook met klem de suggestie tegen dat Ajax de wedstrijd minder serieus zou nemen."De beker is ook een prijs en voor veel jongens de kans om de eerste prijs in hun carrière te winnen", zei De Ligt op de persconferentie voorafgaand aan de finale van zondag in De Kuip. "Wij zien het dan ook niet als tussendoortje. Het is ook lang geleden dat Ajax de beker gewonnen heeft. Ik heb nu meer spanning. In dit soort wedstrijden is er extra focus. Je voelt de druk van het moeten winnen. In de Champions League ben je de underdog. Voor je gevoel kun je dan lekkerder de wedstrijd ingaan, omdat er minder druk is."

Voor De Ligt is het treffen tegen Willem II een speciale wedstrijd. Hij maakte namelijk zijn officiële debuut voor Ajax op 21 december 2016 in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Willem II. Daarin scoorde de verdediger zelfs de 2-0. Het spel van Willem II dit seizoen bevalt hem goed. "Het is mooi om te zien dat zij aanvallend proberen te voetballen. En ook hoe zij hun voorhoedespelers in de winterstop zijn kwijtgeraakt en toch goede vervangers hebben gevonden."

Valkuil 
De Ligt weet waar Ajax voor moet waken komende zondagavond. "De valkuil ligt in de energie die je in een wedstrijd legt. Je speelt er veel en de kunst is om elke wedstrijd te brengen wat je kan. Je ziet in de Champions League dat wij erop klappen, maar in de Eredivisie hadden we ook mindere wedstrijden. Elke tegenstander kan het ons lastig maken." Dat de vermoeidheid door het drukke programma van de laatste weken een grote rol gaat spelen in de finale, verwacht De Ligt niet. "Het is niet zo moeilijk om tussendoor te spelen, de laatste weken spelen wij om de drie dagen. En wie wil er nu niet een finale spelen?"

Lees ookKoster wil mét Wellenreuther Ajax verslaan: "Leeft enorm"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019

  3. vrijdag 18 oktober 2019