SC Heerenveen rekent in oefenwedstrijd wél af met FC Emmen

3 mei 2019, 16:06

Wat sc Heerenveen dit seizoen in de Eredivisie niet lukte, heeft de Friese ploeg vrijdagmiddag in een oefenwedstrijd wel voor elkaar gekregen: FC Emmen verslaan. De Friezen wonnen in het Abe Lenstra Stadion met 3-0 van de competitiegenoot. Mitchell van Bergen, Pelle van Amersfoort en Ben Rienstra maakten de doelpunten. Heerenveen had aan de eerdere twee ontmoetingen met Emmen één punt overgehouden.

Ter voorbereiding op de laatste twee speelrondes namen de Eredivisionisten het in Heerenveen tegen elkaar op. De thuisploeg trad de eerste helft met zijn sterkste elf aan en bracht na rust een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Emmen wisselde na rust eveneens vaak. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0. Van Bergen had op aangeven van Sam Lammers na een klein halfuur het openingsdoelpunt gemaakt.

Het bleef lang 1-0 in Heerenveen, tot een kwartier van tijd Van Amersfoort profiteerde van een fout van Ajax-aankoop Kjell Scherpen. De doelman probeerde de Heerenveen-aanvaller uit te kappen, maar verloor daarbij de bal. Vervolgens was het een koud kunstje voor de spits om de 2-0 te maken. Acht minuten voor tijd maakte Rienstra op aangeven van Morten Thorsby het derde en laatst Friese doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen