Koster wil mét Wellenreuther Ajax verslaan: "Leeft enorm"

Koster wil mét Wellenreuther Ajax verslaan: "Leeft enorm"

3 mei 2019 – Willem II-trainer Adrie Koster stelt dat zijn ploeg komende zondag een topdag moet hebben om ten koste van Ajax de KNVB-beker te winnen. Dat zei de trainer van de Tilburgers op een persconferentie in Zeist in aanloop naar de finale. In die wedstrijd is keeper Timon Wellenreuther hoogstwaarschijnlijk weer van de partij.Koster ziet Willem II als underdog, maar weet daarnaast dat er ook tegen Ajax kansen liggen voor de Tricolores. "Ajax heeft ook mindere wedstrijden gespeeld. Daar moeten wij ons aan vasthouden. Alles is mogelijk in het voetbal, dus waarom niet zondag?" Koster looft het spel van Ajax dit seizoen. "Erik (ten Hag, red.) heeft er een goed voetballend team van weten te smeden, dat speelt volgens de Ajax-stijl. Ze zijn goed in de korte combinatie en hebben ontzettend veel talent in de ploeg. Ajax zit in een flow, maar laten zij die andere prijzen maar winnen en de beker naar ons toekomen. Daar zullen wij alles voor gaan doen."

Er zullen ruim 200 bussen met supporters vanuit Tilburg naar Rotterdam gaan om Willem II te steunen. "Het leeft enorm", zegt Koster. "Iedereen spreekt erover." Voorafgaand aan het seizoen had hij niet durven dromen met Willem II de bekerfinale te bereiken, die Koster als trainer van Roda JC eerder al een keer verloor. "Wij wilden een stabiel seizoen draaien zonder in degradatiegevaar te komen en waar we nu staan is des te knapper. De beker is toch de kortste weg naar Europa."

Lees ook: Grijze muis Koster hoopt voor één keer feestvarken te zijn

Wellenreuther
Naar verwachting keert Wellenreuther in De Kuip terug onder de lat. Hij lijkt voldoende hersteld te zijn van zijn heupblessure. "Dat ziet er goed uit", aldus Koster. "Hij heeft twee dagen meegetraind en nog geen reactie gehad. Ik verwacht dat hij fit is." In de halve finale tegen AZ stopte de Duitse doelman drie penalty's, waardoor Willem II nu de finale mag spelen. "Dat was uitzonderlijk toen", blikt Koster terug. "Maar ik verwacht niet dat het zondag tot penalty's hoeft te komen."

Lees ookTen Hag beschikt over topfitte Ajax-selectie in aanloop naar finale

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019