Ten Hag beschikt over topfitte Ajax-selectie in aanloop naar finale

Ten Hag beschikt over topfitte Ajax-selectie in aanloop naar finale

3 mei 2019 – Ajax-trainer Erik ten Hag kan in de bekerfinale beschikken over een volledig fitte selectie. Hoewel de ploeg van de Amsterdammers dinsdagavond nog in actie kwam tegen Tottenham Hotspur, betitelt de oefenmeester zijn spelersgroep als 'topfit'. "De tijd van dinsdag naar zondag is daarin ruim voldoende." Verder wil de oefenmeester de Beker dolgraag winnen en liet hij in het midden of hij wijzigingen gaat aanbrengen in zijn elftal. "We zijn helemaal klaar voor zondag", trapte Ten Hag af over de aanstaande bekerfinale tegen Willem II. "Voor iedereen is het een geweldige kans om een prijs te pakken. Zoveel prijzen hebben onze spelers ook nog niet gewonnen, voor sommigen is het zelfs de eerste prijs die ze kunnen pakken. Er is een bepaalde geladenheid." 

Bovendien hebben de Ajax-spelers voor het seizoen zelf aangegeven dat ze alle prijzen willen winnen: de landstitel en de bekerfinale. Daar is de Champions League echter bijgekomen. "Maar zoveel invloed heeft dat nu niet", verzekerde Ten Hag. "De eerstvolgende wedstrijd is voor ons het belangrijkste. Zo benaderen wij elke wedstrijd. Het is veel te lang geleden dat Ajax een prijs heeft gepakt, dus de spelers willen alles spelen en alles winnen."

Gemotiveerd Willem II
Makkelijk wordt het niet, verwacht Ten Hag. "Ik verwacht een gebrand Willem II, dat tot op de tanden gewapend is. Zij spelen misschien wel voor de enige prijs in hun leven, daar moeten we tegen gewapend zijn." 

Sowieso nam de coach zijn hoed af voor de Tilburgers, die een goed seizoen doormaken. "Willem II was de laatste jaren soms wat kleurloos, maar heeft nu weer kleur op de wangen. Dat komt ook door de positieve en goede spelopvatting. Het is extra knap dat ze hier staan, omdat ze in de winterstop belangrijke spelers zijn kwijt geraakt", doelde Ten Hag met name op het vertrek van Fran Sol.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019