Romero scoort twee keer bij 0-5 oefenzege PSV op Vitesse

Romero scoort twee keer bij 0-5 oefenzege PSV op Vitesse

3 mei 2019 – PSV heeft de oefenwedstrijd tegen Vitesse vrijdagmiddag met liefst 0-5 gewonnen. De Eindhovenaren speelden door de lange periode zonder officiële wedstrijd in de Eredivisie een besloten oefenduel met de Arnhemmers en maakten daarin een uitstekende indruk. Trent Sainsbury, Maximiliano Romero (twee), Mohammed Ihattaren en Cody Gakpo waren trefzeker.De uitslag staat in een scheel contrast met het 3-3 gelijkspel dat PSV enkele weken geleden behaalde in Arnhem, waardoor het de eerste plaats in de Eredivisie moet afstaan aan Ajax. Ditmaal speelde Mark van Bommel bovendien met een gewijzigde basisformatie, waarin onder andere Jodan Teze, Traint Sainsbury en Gastón Pereiro begonnen. Denzel Dumfries sloeg eerder deze week ook al een training over en is niet helemaal fit. 

Met hen in de basis stond Vitesse het eerste half uur nog goed en ontsnapte PSV omdat Tim Matavz een grote kans miste. Daarna gingen de Eindhovenaren los: Sainsbury opende de score uit een corner, die vlak voor de rust werd verdubbeld door Gakpo. In de tweede helft ging PSV rustig door met scoren: Romero maakte de 0-3 en de 0-5, tussendoor had Mohamed Ihattaren, die ook binnen de lijnen was gekomen, de 0-4 voor zijn rekening genomen.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat Sloetski geen beroep kon doen op sterkhouders Jake Clarke-Salter, Vyacheslav Karavaev en Bryan Linssen. Matus Bero en Alexander Büttner begonnen bovendien op de bank omdat zij komende week geschorst zijn.

Startopstelling PSV: Zoet; Teze, Sainsbury, Viergever, Behich; Hendrix, De Jong, Gutiérrez; Pereiro, Malen, Gakpo

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019