Stevens: "Zege op Dortmund alleen pleister op pijnlijk seizoen"

3 mei 2019, 14:11

Huub Stevens wil niet te lang meer stilstaan bij de spectaculaire zege van zijn Schalke 04 in de derby tegen Borussia Dortmund van een week geleden. Zondag wacht voor de ploeg uit Gelsenkirchen namelijk de mogelijk beslissende degradatiekraker tegen FC Augsburg, dat slechts één puntje meer heeft dan de ploeg van Stevens.

Met de 2-4 zege in Dortmund zette Schalke een belangrijke stap in de richting van handhaving in de Bundesliga. Het verschil met de zestiende plaats, dat nacompetitie zou betekenen, is nu zes punten met nog drie wedstrijden te gaan. Op die plek staat nu VFB Stuttgart. Tegen Augsburg kan handhaving dus definitief worden. "De spelers weten waar we staan", zegt Stevens op een persconferentie voorafgaand aan het duel van zondag. Hij verwacht dat Augsburg anders zal gaan spelen dan Dortmund deed. "Bij Borussia Dortmund hebben we laten zien wat we kunnen en dat moet ons weer vertrouwen geven."

Behalve dat wil Stevens weinig woorden meer vuilmaken aan de zege op de aartsrivaal. "De overwinning in de derby is niet meer dan een pleister voor dit pijnlijke seizoen. Een overwinning compenseert niet alles. Het seizoen ging niet zoals wij hadden gehoopt." Na de wedstrijd tegen Augsburg wacht Stevens nog een Nederlands onderonsje met het Bayer Leverkusen van Peter Bosz en op de laatste speeldag staat nog een onderling duel met Stuttgart gepland, waarvan Stevens zal hopen dat die ploeg dan geen concurrent meer is.

Lees ookStevens trots op winnend Schalke 04 na cruciale 'derbysieg'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen