Heerenveen Vrouwen tóch door na hulp KNVB en BVO

Heerenveen Vrouwen tóch door na hulp KNVB en BVO

3 mei 2019 – Goed nieuws voor het vrouwenvoetbal: SC Heerenveen Vrouwen blijft volgend seizoen tóch actief in de Eredivisie. Vorige week liet de stichting achter de damestak van de Friezen weten dat er op de huidige manier geen financiële toekomst meer was voor de ploeg, maar door hulp vanuit diverse hoeken is er nieuw perspectief gekomen.Uit overleg met de gemeente, de KNVB, Sport Fryslân en de BVO sc Heerenveen blijkt dat er zeker voldoende draagvlak is voor het vrouwenteam, ook in de samenleving. De partijen vinden alleen wel dat er een stevig financieel, juridisch en organisatorisch fundament moet komen te liggen, waarop het vrouwenvoetbal verder kan.

"We zijn blij dat we als sc Heerenveen samen met de Gemeente Heerenveen, de KNVB, Sport Fryslân en andere betrokkenen een oplossing hebben gevonden om het Vrouwenvoetbal in Heerenveen te kunnen continueren", zegt algemeen directeur Cees Roozemond op de clubsite. "Samen met alle andere partijen die de afgelopen week hun zorgen hebben geuit, hopen we een sterke basis voor de toekomst te hebben gelegd. Wanneer al deze partijen het vrouwenvoetbal in Heerenveen omarmen hebben wij veel vertrouwen in deze toekomst."

Overbruggingskrediet
Hoe de nieuwe structuur er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Wel komt er in elk geval een nieuwe stichting en ook een nieuw bestuur. Het huidige bestuur - onder aanvoering van Froukje Hofma - van de stichting heeft aangegeven de boel graag te willen overdagen. De KNVB en de BVO sc Heerenveen zorgen voor een overbruggingsbudget, zodat de speelsters en trainers kunnen worden betaald en zich kunnen voorbereiden op een volgend seizoen.

Op korte termijn wordt er een formele structuur gekozen en worden er nieuwe bestuursleden aangetrokken. Vrijdagavond spelen de Friezen de laatste wedstrijd van het huidige seizoen: ze gaan op bezoek bij VV Alkmaar.

Lees ook: Vrouwen Heerenveen voelen geen steun van KNVB en BVO

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 21 juli 2019

  2. zaterdag 20 juli 2019