Solskjaer houdt vertrouwen in blunderende keeper De Gea

Solskjaer houdt vertrouwen in blunderende keeper De Gea

3 mei 2019 – David de Gea maakt moeilijke weken door als keeper van Manchester United, toch houdt trainer Ole Gunnar Solskjaer gewoon vertrouwen in de Spaanse doelman. Hij zal dus ook tegen hekkensluiter Huddersfield Town 'gewoon' in de basis starten komend weekend. "Natuurlijk hebben we vertrouwen in hem, hij is dit seizoen fantastisch."Dat laatste kan echter niet worden gezegd van de laatste weken, waarin de goalie een paar keer behoorlijk de mist in ging. Zo kostte de fout tegen Chelsea zijn ploeg drie hele belangrijke punten. "Sergio Romero kon door een blessure vrijdag niet trainen", zei Solskjaer, die daarmee alleen nog Lee Grant achter de hand heeft, tijdens de persconferentie in aanloop naar het treffen met Huddersfield Town. Dus blijft De Gea gewoon staan.

De oefenmeester vindt het probleem van United bovendien vooral voorin liggen. "We hebben niet genoeg gescoord uit de kansen die we creëren. Eerst waren we zeer efficient, maar nu spreken de cijfers in ons nadeel. We hebben op de training geprobeerd om het feel-good-gevoel terug te brengen bij de spelers."

Transfers
Verder werd de Noor nog gevraagd hoe interessant United nog is voor nieuwe spelers komende zomer, als de club er niet in slaagt om Champions League-voetbal te halen. "Dan nog willen ze naar Manchester United komen", verzekerde Solskjaer, die ook een grote rol speelt in het aankoopbeleid. "Ik heb het laatste woord of spelers komen of niet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019