Willem II wordt wél gehuldigd bij bekerwinst op Ajax

3 mei 2019, 15:15   Bijgewerkt: 3 mei 2019, 16:04

Mocht Willem II de bekerfinale van zondag ten koste van Ajax winnen, dan wacht de club maandagavond een huldiging. Dat heeft de gemeente Tilburg laten weten. Eerder werd al bekend dat er bij Ajax geen festiviteiten zullen zijn bij een bekerzege, omdat de focus daar weer meteen op de Champions League moeten komen te liggen.

Als Willem II zondagavond in Rotterdam met de dennenappel in de handen staat, begint op datzelfde moment de opbouw van een podium op de Heuvel in Tilburg. Hier zal de selectie in dat geval maandagavond om 19:30 uur worden gehuldigd. De gemeente heeft al aangegeven rond de wedstrijd de regels voor de kroegen in de binnenstad iets te versoepelen. Zo hebben zij tussen 17:00 en 23:00 uur een vrijstelling van de geldende geluidsnormen. Ook mogen de cafés op hun terras een klein tv-scherm en een buitenbar plaatsen.

Er gaan 240 bussen vol supporters naar De Kuip. De fans die in Tilburg achterblijven en de wedstrijd op een groot scherm willen zien, kunnen hiervoor terecht op de Heuvel. Op de plek waar later dus een eventuele huldiging gaat plaatsvinden, staat dan namelijk een groot scherm. Willem II kan zondag voor het eerst sinds 1963 weer de KNVB-beker winnen. Destijds zegevierden de Tilburgers met 3-0 tegen ADO Den Haag. De laatste finale die de Tricolores speelden was in 2005. PSV was toen met 4-0 veel te sterk.

Lees ookAjax wordt bij bekerwinst niet gehuldigd vanwege CL-return

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen