Sarri over passeren Hazard: "Onmogelijk om zoveel te spelen"

Sarri over passeren Hazard: "Onmogelijk om zoveel te spelen"

3 mei 2019 – Chelsea-trainer Maurizio Sarri heeft inzicht gegeven in zijn redenen om smaakmaker Eden Hazard gisteren niet in de basis te zetten voor de halve finale van de Europa League tegen Eintracht Frankfurt. De Italiaanse manager wilde zijn sterspeler op deze manier niet nog meer belasten, zo vertelt hij via de officiële clubkanalen.Veel fans van The Blues uitten hun ongenoegen toen zij gisterenavond zagen dat de Belgische buitenspeler op de bank moest beginnen. Maar volgens Sarri was die beslissing niet meer dan logisch. "Dit was wedstrijd 59 van dit seizoen en Hazard speelde ook nog acht interlands. Het is voor een speler onmogelijk om 70 tot 75 wedstrijden te spelen. Net als alle andere spelers moet ook Hazard soms geen negentig minuten spelen", aldus de oefenmeester over zijn beslissing.

Hazard kwam in Duitsland na een uur alsnog binnen de lijnen. Op dat moment was de stand 1-1, nadat Chelsea al vroeg op achterstand was gekomen. "Hazard is normaal gesproken in staat een wedstrijd te keren vanaf de bank. Daarom achtte ik het beter om te starten met Willian en het met Eden het laatste half uur te proberen."

Qua doelpunten maakte die wissel niet meer uit, want die 1-1 stand stond ook na negentig minuten op het bord. Sarri is tevreden met het resultaat, maar voorziet een lastige return in Londen. "Frankfurt is thuis gevaarlijk, maar uit ook. Wij willen de finale, maar we zullen dan een hele goede wedstrijd moeten spelen volgende week."

Lees ookFrankfurt komt goed weg met gelijkspel in eerste halve finale

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019