Woerts: "Bedroevende" eerste divisie moet anders op tv

Woerts: "Bedroevende" eerste divisie moet anders op tv

3 mei 2019 – Clubs in de Eerste Divisie moeten oppassen dat hun competitie volgend seizoen niet in de vergetelheid raakt bij het vertrek van een aantal grote clubs. Daarvoor zijn veranderingen nodig, stelt marketingdeskundige Chris Woerts. Vooral de uitingen op televisie kunnen wat hem betreft een upgrade krijgen om te voorkomen dat de competitie in verval raakt. Ondanks dat er dit seizoen met FC Twente, Sparta Rotterdam, Go Ahead Eagles, NEC, Cambuur en Roda JC veel grote clubs in de Eerste Divisie spelen, valt de media-aandacht volgens Woerts tegen. In het AD noemt hij de kijkcijfers van de wedstrijden bij tv-zender FOX "bedroevend". Zij zenden dit seizoen elke vrijdagavond een schakelkanaal uit, maar tikken daar nauwelijks de 100.000 kijkers mee aan. Bovendien werd deze week bekend dat telecomprovider KPN vanaf deze zomer stopt met het doorgeven van dit kanaal, waardoor de aandacht voor de competitie volgend seizoen naar verwachting nog minder zal zijn. "De Eerste Divisie verdient beter", aldus Woerts.

Volgens hem moeten de twintig clubs er dan ook gezamenlijk voor zorgen dat zij een betere plek op tv krijgen voor bijvoorbeeld hun samenvattingen. "Doordat de clubs de rechten hebben ondergebracht bij FOX, hebben ze nu geen enkele invloed op het uitzendschema. Dat is een gemiste kans." Hij pleit er bijvoorbeeld voor om de samenvattingen van de competitie uit te zenden na afloop van het populaire praatprogramma Veronica Inside. "Dan heb je meteen een veel groter bereik."

De vraag is wat er volgend jaar overblijft van het rijtje grote clubs in de eerste divisie. Kampioen FC Twente keert sowieso terug naar de Eredivisie en mogelijk komen daar via de play-offs nog twee grote namen bij. Peter Bijvelds, de directeur van TOP Oss, is een stuk positiever over de uitstraling van de competitie in de komende jaren, ondanks het mogelijke vertrek van de grote clubs. "De impact van de competitie is groter geworden. En ik zou niet weten waarom dit volgend jaar minder zou worden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019