Mathijsen vertrekt niet naar Feyenoord: "Niet aan de orde"

Mathijsen vertrekt niet naar Feyenoord: "Niet aan de orde"

3 mei 2019 – Joris Mathijsen wordt niet de opvolger van Martin van Geel bij Feyenoord. De technisch directeur van Willem II zou zijn benaderd door de Rotterdammers en na een gesprek zelfs al hebben afgezegd in De Kuip en bevestigt nu zelf ook dat hij de overstap definitief niet gaat maken. "Dat is niet aan de orde", laat hij weten.Tegenover de NOS gaat hij in op de vermeende interesse van de Rotterdammers. "Het veroorzaakt dat ik erop moet reageren en mezelf moet verdedigen. Verder is dat het enige wat ik erover wil zeggen. Ik ben ergens aan begonnen bij Willem II, heb een contract tot en met 2020 en ben er voor de lange termijn. Met deze club wil ik echt bereiken wat we hebben uitgesproken: stabiel een club in het linkerrijtje worden en structuur brengen."

Bekerfinale
Verder heeft Mathijsen goede hoop dat Willem II zondagavond in de bekerfinale tegen Ajax voor een verrassing kan zorgen. De technisch directeur van de Tilburgers denkt dat de timing van het duel - tussen twee Champions League-ontmoetingen van Ajax - een voordeel is. "Het gaat in ieder geval meespelen dat ze de bekerfinale tussen twee halve finales van de Champions League in hebben."

Toch is Mathijsen ook vol lof over wat Ajax laat zien in de Champions League. "Het is ontzettend knap om nog op drie fronten actief te zijn", vindt hij, al is het zondag wellicht een nadeeltje. Bovendien verloor Ajax de laatste bekerfinale die het speelde met liefst 5-1 van PEC Zwolle. "We hebben voorbeelden gezien in het verleden dat een absolute favoriet toch die bekerfinale verliest."

Lees ook: 'Mathijsen legt aanbod van Feyenoord naast zich neer'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 25 mei 2019

  2. vrijdag 24 mei 2019