'De Waard niet voorgedragen als opvolger van Van Praag'

3 mei 2019, 07:51   Bijgewerkt: 3 mei 2019, 09:21

Pieter de Waard wordt niet de voorzitter van de KNVB. Vrijdag wordt bekend wie de voetbalbond gaat voordragen als de opvolger van Michael van Praag, maar dat is niet de Telstar-preses, die via een omweg overigens nog een hele kleine kans heeft om toch mee te dingen naar de job. De commissie denkt een betere kandidaat in petto te hebben, ondanks het PR-offensief van De Waard.

Dat schrijft De Telegraaf althans. Naast De Waard waren er namelijk nog zo'n zeventig kandidaten, waaruit uiteindelijk één iemand wordt voorgedragen door de KNVB. Wie dat wordt, is nog niet bekend. Wel is zeker dat hij of zij wordt ingewerkt door Van Praag, die op 17 december afscheid neemt. Uiteindelijk moeten er zestig leden (dertig uit het amateurvoetbal en dertig uit het betaalde voetbal) stemmen over zijn opvolger.

De Waard was in vele voetbalpraatprogramma's te zien en deed ook vele interviews: hij wilde op zijn eigen luchtige manier de opvolger worden van Van Praag. Als het hem overigens lukt om tien stemmen te vergaren bij de bondsafgevaardigden - de mensen die uiteindelijk moeten stemmen over de voorgedragen kandidaat - mag hij zich overigens zonder dat hij wordt voorgedragen verkiesbaar stellen. Naar eigen zeggen staat hij momenteel op negen, wat betekent dat hij nog minimaal één stem nodig heeft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen