Gisteren gemist: Arsenal wint, prijzen voor Ødegaard en Malacia

Gisteren gemist: Arsenal wint, prijzen voor Ødegaard en Malacia

3 mei 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 2 mei.Vertonghen liep geen hersenschudding op in CL-duel
De medische tests die Jan Vertonghen allemaal moest ondergaan na de hoofdblessure die hij opliep tegen Ajax, zijn helemaal afgerond. In een statement op de clubwebsite geeft Tottenham Hotspur uitsluitsel over de kwetsuur en benadrukt dat er geen sprake was van een hersenschudding. Vertonghen is donderdag uitvoerig onderzocht door een gespecialiseerde arts.

Ødegaard Speler van Maand, Malacia wint talentenprijs
Zijn goede prestaties in de maand april hebben ervoor gezorgd dat Martin Ødegaard is uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Eredivisie. Uit de statistieken kwam naar voren dat de Noor van Vitesse de beste Eredivisie-speler was. Tyrell Malacia gaat er vandoor met de talentenprijs.

Seizoen De Graafschap-pechvogel Van der Pavert al ten einde
Henk de Jong kan dit seizoen bij De Graafschap geen beroep meer doen op Ted van de Pavert. De centrumverdediger kampt sinds half april met de ziekte van Pfeiffer en heeft definitief een streep gezet door het restant van het seizoen.

Arsenal zet grote stap richting finale door winst op Valencia
Arsenal heeft de eerste tik uitgedeeld in het tweeluik met Valencia voor een plek in de finale van de Europa League. De Engelsen wonnen in het eigen Emirates Stadium met 3-1. Deze stand stond na de eerste helft al grotendeels op het bord. Mouctar Diakhaby opende de score voor de Spanjaarden, maar zag Alexandere Lacazette binnen acht minuten die achterstand ombuigen. In de tweede helft liep Arsenal via Pierre-Emerick Aubameyang nog uit naar 3-1.

Frankfurt komt goed weg met gelijkspel in eerste halve finale
De eerste halve finale van de Europa League tussen Eintracht Frankfurt en Chelsea heeft donderdagavond een 1-1 gelijkspel opgeleverd. Vooral Frankfurt, dat zonder Jonathan de Guzman speelde en Jetro Willems in de slotfase zag invallen, kwam daarmee goed weg. Chelsea had na de 1-1 van Pedro op slag van rust de wedstrijd volledig gedomineerd, maar vergat de Duitsers echt pijn te doen.

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019