Anita kijkt uit naar bekerfinale tegen Ajax: "Volledig voor gaan"

2 mei 2019, 23:18

Met Ajax won Vurnon Anita al drie keer de bekerfinale en dus is hij een van de meest ervaren spelers uit de Willem II-selectie als het gaat om bekertoernooien. De oud-Ajacied kijkt uit naar de finale van zondag tegen zijn oud-club.

Willem II moet ook gaan genieten van de wedstrijd, zegt Anita. "Absoluut. Je speelt niet veel finales natuurlijk. Nu je er staat moet je er ook volledig voor gaan om te winnen. Alles op het veld doen, zodat je geen spijt hebt later", zegt de verdediger tegen Omroep Brabant. Anita weet dat de bekerfinale een speciaal duel is. "De aandacht, de rit naar het stadion toe, de hele sfeer om de wedstrijd heen. En ook op het veld. Je kunt elkaar bijna niet horen, ook al coach je nog zo hard. Je hoort meer het publiek."

Oud-AZ-speler Fernando Lewis is net als ploeggenoot Anita ervaren als het gaat om bekerfinales. Hij speelde al twee keer de eindstrijd. "Maar deze is wel extra speciaal. Ik heb twee seizoenen lang alles gedaan om goede prestaties te leveren met deze fantastische club. Dan is de bekerfinale extra mooi", vindt hij. Lewis staat te popelen. "Zeker. Als ploeg hebben we er ook heel veel zin in."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen