Frankfurt komt goed weg met gelijkspel in eerste halve finale

Frankfurt komt goed weg met gelijkspel in eerste halve finale

2 mei 2019 – De eerste halve finale van de Europa League tussen Eintracht Frankfurt en Chelsea heeft donderdagavond een 1-1 gelijkspel opgeleverd. Vooral Frankfurt, dat zonder Jonathan de Guzman speelde en Jetro Willems in de slotfase zag invallen, kwam daarmee goed weg. Chelsea had na de 1-1 van Pedro op slag van rust de wedstrijd volledig gedomineerd, maar vergat de Duitsers echt pijn te doen.In Frankfurt begonnen om 21.00 uur twee clubs aan de halve finale waarbij moeilijk te zeggen wie de favoriet was. Frankfurt verloor pas één keer in het huidige EL-seizoen en staat net als Chelsea vierde in de nationale competitie. The Blues hadden zelfs nog niet een keer verloren, maar wel iets mindere tegenstanders gehad dan de Duitsers. Desondanks leek Frankfurt meer te zien in het winnen van de Europa League, aangezien de sterkst mogelijke elf in de basis stonden. Chelsea daarentegen startte onder meer zonder sterspeler Eden Hazard. De Belg viel in de tweede helft nog wel in.

In het bomvolle en sfeervolle stadion van Eintracht was de thuisploeg daarom al vrij snel de baas. In de openingsfase was het zoeken geweest, maar daarna pakte Frankfurt door. Dat leidde al snel tot kansen en de tweede daarvan was raak. Eerst had verdediger David Abraham bij een vrije trap nog over gemikt, even later scoorde Luka Jovic wel. Uit een voorzet van voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic kopte Jovic geweldig raak. Het was zijn negende treffer van dit Europa League-seizoen.

Zodoende stond de Serviër nog een doelpunt achter Olivier Giroud, die bij Chelsea de spits is voor de Europese wedstrijden. Hij kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. Wel had hij een grote rol bij de gelijkmaker van Pedro op slag van rust. Op het moment dat Pedro uithaalde, trok Giroud aan de arm van Gelson Fernandes. Die kon niks meer uitrichten en dus vloog de bal in het doel: 1-1. Het doelpunt kwam desalniettemin niet uit de lucht vallen, Chelsea had Frankfurt voor rust teruggedrongen en al eerder via Pedro net naast geschoten.

Waar het voor rust nog gelijk op ging, was het na de pauze eenrichtingsverkeer. Frankfurt kwam er niet meer aan te pas en was erg slordig in balbezit. Chelsea had de totale controle en was de enige ploeg die gevaar wist te stichten. Het reeg de kansen aaneen. Al snel schoot de sterk spelende Ruben Loftus-Cheek over en spatte een vrije trap van David Luiz uiteen op de lat. Ook de keeper van Frankfurt moest nog aan de bak, Kevin Trapp hield Loftus-Cheek en Luiz van scoren af.

Frankfurt hield dus stand en kwam de slotfase nog verbazingwekkend goed door. Daarin kreeg David Abraham zelfs nog een dot van een kans, maar de verdediger kopte over uit een corner. Toch zal Frankfurt het meest tevreden zijn met de 1-1 eindstand. De Duitse nummer vier liep bijna de hele tweede helft achter de feiten aan en mocht Chelsea dankbaar zijn dat de 1-2 niet was gescoord. De return in Londen volgende week zal daarom allesbehalve saai zijn.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019