Vertonghen liep geen hersenschudding op in CL-duel

Vertonghen liep geen hersenschudding op in CL-duel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 mei 2019 – De medische tests die Jan Vertonghen allemaal moest ondergaan na de hoofdblessure die hij opliep tegen Ajax, zijn helemaal afgerond. In een statement op de clubwebsite geeft Tottenham Hotspur uitsluitsel over de kwetsuur en benadrukt dat er geen sprake was van een hersenschudding. Vertonghen is donderdag uitvoerig onderzocht door een gespecialiseerde arts.

Vertonghen kwam voor rust lelijk in botsing met teamgenoot Toby Alderweireld, waarbij Andre Onana ook betrokken was. De oud-Ajacied zat onder het bloed en daarom lag het spel ook een tijd stil. De medische staf liet het Vertonghen nog even proberen, maar moest hij de strijd al gauw staken. Donderdag heeft de club naar buiten gebracht dat de Belg geen hersenschudding heeft opgelopen.

Wel is aan het licht gekomen dat hij kampte met duizeligheid, waardoor hij een verwarde indruk maakte bij zijn rentree in het veld. Tottenham benadrukt dat de medische staf de regels van de Engelse voetbalbond is nagekomen bij het behandelen van Vertonghen. De Belg leek aanvankelijk in staat om de wedstrijd te hervatten, meldt de Engelse club.

Toen Vertonghen de wedstrijd wilde vervolgen, werden de symptomen erger. De verdediger zei tegen de medische staf dat hij niet meer op zijn benen kon staan, waarna hij van het veld werd gedragen. De kans op flauwvallen was op dat moment groot.

Het is nog de vraag of Vertonghen dit weekend tegen Bournemouth of woensdag tegen Ajax kan meedoen. "Dat weten we nu niet", zegt Mauricio Pochettino. "Dat is een beslissing voor de medische staf. We hopen dat Jan snel weer inzetbaar is."

Reacties

gerelateerd