Pochettino hoopt dat Spurs leren van mentaliteit Messi

2 mei 2019, 18:05

De 0-1 nederlaag tegen Ajax was een zeer slecht resultaat voor Tottenham Hotspur, maar trainer Mauricio Pochettino heeft de hoop op de Champions League-finale nog niet opgegeven. De Argentijnse coach hoopt dat zijn spelers woensdag naar Lionel Messi hebben gekeken.

De Argentijn scoorde twee keer, maar meer nog genoot Pochettino van de mentaliteit van zijn landgenoot. "Als we woensdag spelen op zijn manier, dan hebben we een kans tegen Ajax", zegt de coach tegen Sky Sports. "We moeten net zo spelen als Messi deed zonder bal. Hij liet de absolute wil zien en dat moeten wij ook doen. Doen we dat niet, dan hebben we geen kans om de finale te halen. Als we net zo spelen als in de eerste twintig minuten tegen Ajax, dan wordt het heel moeilijk. Ajax liet soms meer bereidheid zien dan wij en dat is de sleutel tot succes."

Voordat de return tegen Ajax wordt gespeeld, komt Tottenham nog in actie in de Premier League. Zaterdag wacht de wedstrijd tegen Bournemouth. "In dat duel moeten we ook die bereidheid laten zien", vindt Pochettino. "Het is pijnlijk om te zien dat Messi in de halve finale met de echte motivatie speelde, waardoor ik me afvroeg waarom wij dat niet deden."

Lees ookReturn tegen Ajax komt waarschijnlijk te vroeg voor Kane

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen