Van Bronckhorst genoot van Messi: "Had iets buitengewoons"

Van Bronckhorst genoot van Messi: "Had iets buitengewoons"

2 mei 2019 – Toen Lionel Messi in 2005 onder Frank Rijkaard zijn debuut maakte voor FC Barcelona, stond Giovanni van Bronckhorst binnen de lijnen. De voormalig linksback had toen al door dat de Argentijn over bijzondere kwaliteiten beschikte.Messi debuteerde in 2005 voor Barcelona en maakte enige tijd later zijn eerste doelpunt als prof. Ook toen stond Van Bronckhorst op het veld. "Dat was een heel belangrijk moment voor hem en je ziet ook hoeveel liefde wij voor hem hadden als ploeg", zegt Van Bronckhorst tegen de NOS. "Hij was 16 jaar toen hij bij ons in de ploeg kwam, maar je zag toen al de potentie en wat voor ster hij kon worden."

Tegen Liverpool scoorde Messi woensdag zijn 660ste goal voor Barcelona en is uitgegroeid tot een van de beste spelers aller tijden. De Feyenoord-trainer zag die potentie al. "Je ziet aan een speler meteen of hij talent heeft. En Messi had iets buitengewoons", zegt Van Bronckhorst. "Op de training was hij gelijk een van de betere. En we hadden destijds een ploeg met een aantal wereldsterren als Ronaldinho, Samuel Eto'o en Deco. Iedereen zag dat het gek moest lopen wilde hij niet de volgende wereldster worden."

Van Bronckhorst heeft een uitstekende band met Messi en was afgelopen weekend van de partij bij het kampioensduel van Barcelona. "We zaten in de kleedkamer dicht bij elkaar dus dan ben je vaak met elkaar en praat je vaak met elkaar. Het heeft er ook voor gezorgd dat we een band hebben. Toevallig was ik afgelopen zaterdag bij de kampioenswedstrijd van Barcelona. Toen heb ik hem na afloop weer even gesproken en dan is het weer als vanouds. Die band is voor altijd."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019