Lenderink opvolger financieel directeur Slop bij Ajax

2 mei 2019, 13:53

Ajax wil Susan Lenderink benoemen als de nieuwe financieel directeur. Zij is de beoogd opvolger van Jeroen Slop, die de club aan het einde van dit seizoen gaat verlaten. Als alles goed gaat, dan wordt ze tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2019 officieel benoemd tot de nieuwe financieel directeur van de Amsterdammers.

Eerder was ze werkzaam bij De Bijenkorf - waar ze momenteel Chief Financial Officer (CFO) is - en Price Waterhouse Coopers. "Ajax legt de lat graag hoog en zo zit ik ook in elkaar", vertelt Lenderink. "En ik heb een hekel aan verliezen. De sportieve cultuur van de club past bij mij en ik haal het meeste voldoening uit teamprestaties. Dus ik kijk er naar uit om met mijn nieuwe collega's te gaan samenwerken en met elkaar succesvol te zijn."

Ook Edwin van der Sar is blij met de kandidaat die Ajax naar voren schuift. "De Raad van Commissarissen en de directie hebben meerdere kandidaten gesproken. Susan maakte de beste indruk op ons. Ik denk dat zij, los van haar achtergrond, ook vanwege haar energieke en ambitieuze instelling uitstekend past bij de functie en bij de Ajax-organisatie. Samen met mijn collega's kijk ik uit naar een succesvolle samenwerking met haar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen