Spoorboekje: aftellen naar bekerfinale, laatste speelronde KKD

3 mei 2019, 07:00   Bijgewerkt: 2 mei 2019, 23:11

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 3 mei.

Nieuws

Persconferentie bekerfinale

Na de knappe overwinning van Ajax in het heenduel van de halve finale van de Champions League wacht voor de Amsterdammers de kans op de eerste echte prijs. Willem II moet daarin verslagen worden voor echt iets tastbaars. Vrijdagmiddag om 15.00 blikken de trainers vooruit tijdens een persconferentie op de eindstrijd in De Kuip. Wie zijn er fit en wie doen er niet mee en wat verwachten de coaches van de ontmoeting?

Specials

Adrie Koster: grijze muis hoopt voor één keer feestvarken te zijn

Adrie Koster heeft zijn sporen in de voetbalwereld al lang en breed verdiend, maar wacht nog altijd op zijn eerste echte prijs als hoofdtrainer. De innemende, maar toch wat kleurloze coach van Willem II hoopt zich zondag in De Kuip voor één keer in een rode badjas te hullen. De bekerwinst zou een kroon zijn op de loopbaan van de 64-jarige Zeeuw, die al meer dan dertig jaar als trainer actief is. Een profiel van de oefenmeester.

Wedstrijden

FC Twente - Ajax (17.00 uur)

Door het punverlies van de Ajax Vrouwen een last minute overwinning van FC Twente wordt de absolute topper in de Eredivisie Vrouwen op de laatste speeldag vrijdagmiddag geen kampioensduel, maar slechts een feestwedstrijd voor de Tukkers. De Amsterdammers zullen hun meerdere moeten erkennen in de nummer één van de Eredivisie en zal zelf hooguit met een goed gevoel richting de bekerfinale willen gaan op 11 mei. 

Juventus - Torino (20.30 uur)

Meer dan de eer staat er voor Juventus niet op het spel in de derby van Turijn, maar dat de bezoekers zich niet zomaar gewonnen geven, is een zekerheid. In het heenduel won de Oude Dame enigszins gelukkig dankzij een strafschop van Cristiano Ronaldo. Aangezien Torino nog een grote kans heeft op het bereiken van de Europa League en nog mag dromen van de Champions League, zullen zij de messen volop slijpen. 

Sevilla - Leganés (21.00 uur)

De strijd om plek ligt - net als in Engeland en Italië - nog altijd helemaal open in Spanje. Getafe, Sevilla en Valencia zijn nog volop in de race in de strijd om het laatste Champions League-plekje en dus mogen Quincy Promes en consorten geen fout maken tegen Leganés. Dat moet het wel doen zonder Ever Banega (geschorst) en Maximilian Wöber (geblessseerd). Maakt Sevilla ditmaal geen fout?

Voetbal op tv

20.00 uur: Overzicht Eerste Divisie, FOX, live verslag van alle duels in de Eerste Divisie

20.00 uur: FC Twente - SC Cambuur , FOX Sports 2, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.00 uur: FC Den Bosch - Go Ahead Eagles, FOX Sports 3, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, talkshow over het afgelopen weekend

20.30 uur: 1. FSV Mainz - RB Leipzig, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Bundesliga

20.30 uur: RC Genk - Antwerp, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Jupiler Pro League

20.30 uur: Juventus - Torino, Ziggo Sport Extra, live verslag van het duel in de Serie A

21.00 uur: Everton - Burnley, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen