FIFA wil invoeren tijdelijke wissel bij hoofdblessure overwegen

FIFA wil invoeren tijdelijke wissel bij hoofdblessure overwegen

2 mei 2019 – De FIFA staat niet per se onwelwillend tegenover het invoeren van een tijdelijke wissel wanneer een speler een hoofdblessure oploopt. Michel D'Hooghe, lid van het medisch comité van de wereldvoetbalbond, denkt dat het een goede zaak zou zijn als de voetbalbond dit gaat overwegen en mogelijk op termijn invoeren.Dat vertelt hij tegenover The Times. Het komt ter sprake na de hoofdblessure bij Jan Vertonghen, die ondanks het vele bloed en de flinke tik verder wilde spelen, maar niet veel later buiten de lijnen alsnog bijna ter aarde ging. "Ik vind een tijdelijke wissel wel een mogelijkheid als er sprake is van een eventuele hersenschudding. Het is in ieder geval een discussie waard", oordeelt de 73-jarige Belg.

Toch ziet hij niet alleen maar voordelen aan het idee, want spelers die na tien minuten opeens weer het veld in gaan, riskeren ook eerder spierblessures. Het idee om een dergelijke beoordeling door onafhankelijke artsen te laten doen, daar voelt D'Hooghe niets voor. "De medische stafleden van een club kennen de spelers goed en kunnen daardoor ook beter beoordelen of ze verder kunnen spelen."

Bovendien zijn ze gebonden aan het UEFA-protocol, waar volgens de clubartsen van Tottenham Hotspur aan werd voldaan in de situatie van Vertonghen, die uitviel in de halve finale tegen Ajax. Toch kreeg de club de nodige kritiek, toen de Belgische verdediger terug het veld in werd gestuurd en niet veel later weer uitviel.

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019