'Esteban-schopper' Van Wilsem betuigt acht jaar na actie spijt

'Esteban-schopper' Van Wilsem betuigt acht jaar na actie spijt

2 mei 2019 – Wesley van Wilsem kwam bijna acht jaar geleden in het nieuws toen hij het veld van de Amsterdam ArenA betrad en AZ-keeper Esteban Alvarado aanviel. De dader kreeg een flinke boete en een celstraf van zes maanden en biedt acht jaar na dato zijn verontschuldigen aan. "Ik had dat nooit moeten doen", vertelt hij.In een interview met VICE Sports blikt hij - voor het eerst - terug op de situatie van destijds. De AZ-keeper had door wat hij van plan was en schopte Van Wilsem naar de grond, waarvoor de goalie later een rode kaart kreeg en waardoor het duel uiteindelijk werd gestaakt. De beelden gingen vervolgens de hele wereld over, Van Wilsem belandde in de gevangenis.

"Toen ik wakker werd in het celletje, moest ik vragen aan die agent van: waarvoor zit ik hier eigenlijk? Dat wist ik gewoon echt niet meer", herinnert Van Wilsem, die voor de wedstrijd flink had gedronken. "Ik heb voor het delict wat ik heb gepleegd zes maanden gevangenisstraf gehad, waarvan twee maanden voorwaardelijk, een boete van tienduizend euro en een stadionverbod van dertig jaar."

Van Wilsem zegt in een moeilijke periode in zijn leven te hebben gezeten: hij was net ontslagen en vond zichzelf 'een kutjong'. Inmiddels is het acht jaar geleden en weet hij dat hij volledig fout zat. "Ik heb spijt van wat ik heb gedaan. Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan Esteban en aan de supporters van Ajax. Ik wil graag een nieuwe start maken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019