Bijker wint de beker, maar weet niet of Mechelen Europa in mag

Bijker wint de beker, maar weet niet of Mechelen Europa in mag

2 mei 2019 – Lucas Bijker zorgde woensdag voor een grote verrassing door de Croky Cup - de Belgische beker - te winnen met KV Mechelen - de ploeg die dit seizoen eveneens kampioen werd op het tweede niveau van België door AA Gent te verslaan. Toch is het nog maar de vraag of Malinwa ook de Europa League in mag na de bekerwinst: dat heeft te maken met het omkoopschandaal.

Aan het einde van vorig seizoen zouden zaakwaarnemers Mogi Bayat en Dejan Veljkovic er alles aan hebben gedaan om Mechelen niet te laten degraderen. Het proces tegen die actie is gestart en de forse straf om de ploeg opnieuw te laten degraderen en met twaalf punten aftrek te laten starten is inmiddels geëist. Ook mag Mechelen in dat geval Europa niet in. "Als ze straks zeggen dat Mechelen op het tweede niveau moet spelen en Europa niet in mag, heb je hier de poppen aan het dansen", weet Bijker tegenover de Leeuwarder Courant.

Invloed op het proces heeft de verdediger echter niet. "Maar het geeft wel een extra lading. In de kranten lees je van alles. De concurrentie heeft het oordeel al klaar. Neem Beerschot, waarvan wij in de finale om het kampioenschap in 1B hebben gewonnen. Daar hebben ze nu de grootste bekken", aldus de verdediger.

De komende tijd zal blijken wat er gebeurt met de bekerwinst en promotie van Mechelen.

Lees ook: Operatie Propere handen deel I, deel II, deel III en IV.

gerelateerd