Ten Hag denkt aan hooguit drie wissels: "Bepaal ik met mijn staf"

2 mei 2019, 07:42   Bijgewerkt: 2 mei 2019, 10:37

Ajax-coach Erik ten Hag gaat in overleg met zijn technische staf bepalen of er spelers rust krijgen in de bekerfinale tegen Willem II. De oefenmeester beseft dat er wellicht enkele spelers met pijntjes kampen, maar wil dat vooral doen op basis de informatie die hij krijgt van zijn staf. "Ik denk dat iedereen wil spelen, maar dat bepaal ik met mijn staf. We zullen goed kijken hoe de spelers ervoor staan."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Dat medium weet ook dat er maximaal drie spelers rust krijgen bij de Amsterdammers. Lasse Schöne, Joël Veltman en een speler van de voorste drie zouden wellicht rust krijgen tegen de Tilburgers voor de return in de halve finale van de Champions League. Noussair Mazraoui en Klaas-Jan Huntelaar lijken de grootste kanshebbers op een vrijgekomen basisplaats.

Hoewel er naast de bekerfinale nog op drie fronten wordt gestreden, vindt Ten Hag het duel in De Kuip wel enorm belangrijk. "We hebben het hele jaar gestreden voor prijzen. Zondag is de eerste kans om een prijs binnen te halen", aldus de coach over het treffen met Willem II. Drie dagen later volgt de return in de Champions League tegen Tottenham Hotspur. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen