Wedstrijd van de Week: komt CL-ticket van Lyon nog in gevaar?

Wedstrijd van de Week: komt CL-ticket van Lyon nog in gevaar?

2 mei 2019 – Olympique Lyon hoopt de komende weken een ticket voor rechtstreekse plaatsing voor de Champions League te veroveren. De club van Memphis Depay en Kenny Tete heeft goede papieren om in de top drie te eindigen, maar wacht nog wel een zwaar competitieslot. Tegen nummer twee Lille speelt Lyon de eerste van de laatste vier wedstrijden. In samenwerking met Remiqz blikken we vooruit op het Franse topduel.



Head to Head

Wedstrijden: 95
Winst Lyon: 34
Winst Lille: 37
Gelijkspel: 24

In historisch opzicht ontlopen Olympique en Lille elkaar vrij weinig, al heeft de club uit Noord-Frankrijk in de onderlinge ontmoetingen nét wat vaker aan het langste eind getrokken. Het is voor Lyon ook alweer een tijdje geleden dat het wist te winnen van Lille. De laatste keer dateert van november 2016, toen zowel Memphis als Tete nog niet in Lyon speelden. In de vier ontmoetingen die volgden, won Lille twee keer en deelden de ploegen ook tweemaal de punten. Memphis zal niet al te goede herinneringen bewaren aan de eerdere wedstrijd tegen Lille dit seizoen: de Nederlander miste toen een strafschop in het duel dat in 2-2 eindigde.

Keyplayers

Memphis Depay
Het is niet helemaal zijn seizoen, maar de laatste weken begint het weer wat te draaien bij Memphis. De Oranje-international scoorde de laatste twee wedstrijden en lijkt daarmee de weg naar boven te hebben ingezet. Ondanks dat hij dit seizoen niet altijd onbetwist was en zelfs een tijdje bankzitter is geweest, is Memphis met acht doelpunten en zeven assists toch nog bij een behoorlijk aantal treffers betrokken geweest in de Franse competitie. Kan hij tegen Lille zijn goede vorm doorzetten?

Nicolas Pépé
Hij is misschien wel dé revelatie van de Franse competitie. Pépé is bezig aan een ijzersterk seizoen en was tot nu toe bij dertig doelpunten (!) betrokken. De Franse aanvaller van Ivoriaanse afkomst scoorde zelf negentien keer en gaf elfmaal een assist. Daarmee is hij op Kylian Mbappé na de meest waardevolle speler van de Ligue 1. De spits van Paris Saint-Germain scoorde dertig keer en was ook nog eens als aangever negen keer bij een doelpunt betrokken. Gaan we in de toekomst nog meer van de 23-jarige Pépé horen?

Teams

Olympique Lyon
De ploeg van trainer Bruno Genesio maakt een vrij wisselvallig seizoen door, waarin het eigenlijk zelden lukt om een lange zegereeks neer te zetten. Ondanks dat de resultaten niet altijd even goed zijn, bevindt Lyon zich op de derde plaats in de Franse competitie. De nummers één tot en met drie plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League, dus staan Les Gones er goed voor. De voorsprong op nummer vier Saint-Étienne bedraagt echter maar drie punten, dus de strijd is zeker nog niet gestreden.

Lille
Voor Lille kan het bijna niet meer misgaan. De club heeft zes punten meer dan Lyon en lijkt in de vorm van een Champions League-ticket een beloning voor het topseizoen te krijgen. De Noord-Franse club vormde geen bedreiging voor kampioen Paris Saint-Germain, maar de tweede plaats in de Ligue 1 is door puissant rijke Parijzenaars eigenlijk het hoogst haalbaar. Onlangs versloeg de club van trainer Christophe Galtier PSG met 5-1 en Lyon moet de volgende topclub die verslagen moet worden. 

Voorspelling

Op basis van de Global Club Index, een accurate weergave van de sterkte van een ploeg, is Olympique Lyon de favoriet voor de zege.

Winst Lyon: 60 procent
Gelijkspel: 25 procent
Winst Lille: 15 procent

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019