Gisteren gemist: Barça op pole position, positieve update Casillas

2 mei 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 1 mei.

Barcelona op pole position voor finale na slotoffensief Messi

FC Barcelona heeft vanavond een reuzenstap gezet richting de finale van de Champions League. De Catalanen wonnen in eigen huis met 3-0 van Liverpool. Luis Suárez had Barcelona in de eerste helft op voorsprong gezet en zij zagen na rust hoe Liverpool ondanks een kansenregen droog bleef staan. In het laatste kwartier besliste Lionel Messi op individuele klasse de wedstrijd en bezorgde zijn ploeg zodoende een zeer riante uitgangspositie voor de return op Anfield van volgende week dinsdag.

Klopp verwijt zijn spelers niets na fikse nederlaag

Liverpool-trainer Jürgen Klopp kan zijn ploeg niets verwijten na de 3-0 nederlaag tegen FC Barcelona. De Engelsen creëerden in Camp Nou voldoende mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren. Door de fikse nederlaag zijn Liverpools kansen op de Champions League-finale flink geslonken.

Messi baalt ondanks zege van uitblijven vierde goal

FC Barcelona zette woensdagavond een enorme stap richting de finale van de Champions League door Liverpool met 3-0 te verslaan. Lionel Messi nam de laatste twee doelpunten van Barça voor zijn rekening en bracht in de slotfase zowel Luis Suárez als Ousmane Dembélé nog in stelling. Zij scoorden echter niet, tot ontevredenheid van Messi.

Geschrokken Casillas komt met geruststellend bericht

Het gaat naar omstandigheden goed met Iker Casillas, die woensdag op het trainingsveld werd getroffen door een hartaanval. De doelman van FC Porto moest met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd, waar hij werd geopereerd. Inmiddels heeft Casillas weer wat van zich laten horen.

Advocaat: "Als Schotland me benadert, zeg ik zeker 'ja'"

Dick Advocaat heeft wel oren naar het bondscoachschap van Schotland. De 71-jarige trainer van FC Utrecht is echter nog niet officieel benaderd. Dat vertelt hij woensdagavond bij Veronica.

Vertonghen voelt zich oké en bedankt Spurs- en Ajax-aanhang

Jan Vertonghen ondervindt niet al te veel hinder meer van de hoofdblessure die hij woensdag tegen Ajax opliep. De verdediger van Tottenham Hotspur kwam lelijk in botsing met teamgenoot Toby Alderweireld en moest vlak voor rust het veld verlaten. Daags na de 0-1 in Londen laat Vertonghen weten dat het goed met hem gaat.