Klopp kiest voor systeem met vier middenvelders tegen Barça

1 mei 2019, 20:05   Bijgewerkt: 1 mei 2019, 23:04

Liverpool treedt woensdagavond met een enigszins verrassende opstelling aan tegen FC Barcelona. Trainer Jürgen Klopp kiest voor een formatie met vier middenvelders en houdt Roberto Firmino en Trent Alexander-Arnold op de bank. Eerstgenoemde is net op tijd hersteld van een lichte spierblessure. Bij FC Barcelona krijgen Arturo Vidal en Philippe Coutinho de voorkeur boven Arthur en Ousmane Dembélé.

Bijna vanzelfsprekend start Liverpool in Camp Nou met Georginio Wijnaldum en Speler van het Jaar-winnaar Virgil van Dijk. De basisplaats van Joe Gomez is verrassender. Hij krijgt op de rechtsbackpositie de voorkeur boven Alexander-Arnold, normaal gesproken de eerste keus. Dat Firmino niet begint, heeft te maken met de blessure waarmee hij de voorbije tijd kampte. De Braziliaan wordt niet vervangen door Daniel Sturridge, zoals afgelopen weekend tegen Huddersfield Town (5-0), maar door een extra middenvelder.

Bij Barcelona vormt Coutinho de aanval met Luis Suárez en Lionel Messi, die de afgelopen maand vaak rust heeft gekregen van zijn trainer Ernesto Valverde. De Catalaanse club kroonde zich afgelopen weekend tot kampioen van Spanje en kan zich zodoende de komende week volledig richten op de laatste fase van de Champions League.

Opstellingen

FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Vidal; Messi, Suárez, Coutinho

Liverpool: Alisson; Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Milner, Wijnaldum, Keïta; Salah, Mané

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen